Un govern maleït a Catalunya: sota mínims i sense la meitat dels regidors

La recent mort d'una regidora ha deixat el consistori amb menys de la meitat dels regidors que van guanyar les eleccions del 2019

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Pradell de la Teixeta (Priorat) està governat des d’aquesta setmana per una comissió gestora municipal. Els vocals gestors han estat designats per la Conselleria de Presidència a proposta del mateix equip de govern.

El consistori s’havia quedat amb només dos dels quatre regidors elegits a les últimes eleccions municipals després que un renunciés a mig mandat i l’altra va morir en un accident. L’alcaldessa de Pradell, Lourdes Aluja, ha explicat a l’ACN que estan “sota mínims” i que no poden “tirar endavant si no som més gent”.

Segons el nombre d’habitants de Pradell de la Teixeta, el consistori hauria d’estar format per cinc regidors. Les eleccions municipals passades, el maig de 2019, només es va presentar una llista electoral amb quatre membres, per tant, un dels llocs ja va quedar vacant.

 

Junts per Catalunya va obtenir 72 vots d’un cens total de 128. Llavors van prendre possessió Josep M. Durán, Antonieta Cabré i Núria Pedrola, amb Lourdes Aluja al capdavant. Abans de la pandèmia, Pedrola va renunciar, i l’agost passat, Cabré va traspassar després d’un accident.

Amb aquests fets, l’Ajuntament de Pradell ha quedat amb només dos regidors, i el nombre és inferior a les dues terceres parts dels membres de la corporació que marca la llei. Aquesta situació va portar a la tramitació d’una comissió gestora municipal provisional conformada per tres veïns de Pradell: Andrés Pizarroso, Paula Fernández i Maria Teresa Albero, que tenen les mateixes funcions que un regidor.

L’alcaldessa Lourdes Aluja ha lamentat que es troben en una situació “feixuga” i que esperen que amb les tres persones que s’han d’incorporar, puguin repartir-se de nou les tasques de manera que “la feina sigui més equitativa”. Un cop designats els titulars de la gestora, està previst que abans que acabi l’any puguin prendre possessió del nou càrrec.