Jaume Capdevila: “La força de Falset és la força de la seva gent”

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Com a regidor vostè sempre denuncia que a Falset hi ha una manca d’habitatge molt preocupant. A què es refereix exactament?

A la realitat objectiva. Tenim moltes cases buides. Des de Falset Pot Més sempre hem defensat que des de l’ajuntament s’ha de poder facilitar habitatges accessibles, sobretot pensant en la gent jove. Un poble amb futur és un poble que pugui garantir una oferta d’habitatge real i tangible al seu jovent. Lamentablement això, ara mateix, no és així. Lamentablement sempre ens trobem sols reivindicant una solució real a aquest problema real. Seguirem treballant en aquesta reivindicació que per a nosaltres és essencial. La nostra joventut, els nostres convilatans, mereixen una política d’habitatge per part de l’ajuntament que ara no estan tenint. Hi ha camí per recórrer, realment.

 

Què vol dir quan parla de saber aprofitar la força de Falset?

Doncs d’aprofitar el que palpo cada dia als carrers i places del poble. De saber treure el suc de la capacitat de determinació de la nostra gent. Penseu en els anys de la COVID, penseu en els efectes de l’increment de la inflació, penseu en tots aquells i aquelles de vosaltres que teniu cura de la gent gran, de persones amb malalties, etc. Aquest és el poble de Falset del que sempre he estat tan orgullós i que vull veure pletòric i triomfant.

 

I quin és aquest projecte de canvi que vostè proposa per Falset?

Bàsicament se sustenta en els següents pilars: més activitat econòmica, més benestar social i més seguretat. Defensa de la nostra identitat com a poble i defensa dels nostres interessos (a Barcelona, Madrid, Brussel·les i on faci falta), i d’una política municipal neta i transparent, on el consistori sigui una corretja de transmissió del poder popular. Ras i curt, un ajuntament més eficaç, aquest és el model del canvi que nosaltres defensem i representem.

 

Abans ha destacat l’habitatge que, segons vostè, és prioritari. Vol destacar alguna prioritat més?

I tant. Un altre gran objectiu és facilitar la digitalització. Tenim punts foscos encara, sovint arriba molt justeta la connexió d’Internet. I no parar-nos aquí. Volem fomentar la formació digital de la ciutadania de Falset i l’ajuntament pot fer-ho amb cursos destinats a tal efecte. Cal facilitar la generació d’activitat econòmica i per fer-ho cal atreure el talent i la innovació tecnològica. Penseu que demogràficament estem perdent població. Hem de saber aprofitar millor el tren de les oportunitats. Falset Pot Més diu sí a l’activitat econòmica, sí a la creació de nous llocs de treball i sí a què aquesta activitat econòmica generi els recursos necessaris perquè després l’ajuntament pugui reinvertir en polítiques socials. De fet, aquest és el nostre ADN polític i social.

 

I quines són aquestes noves oportunitats de les que vostè parla?

Doncs per exemple, aprofitar més i millor la transició ecològica i la transició digital. Penseu en l’aigua, per exemple. A Falset sempre hem tingut algun que altre problema d’aigua. Hem de garantir els recursos hídrics que requerim com a municipi. El que nosaltres defensem és que hem de saber anar un pas per endavant i avançar-nos als reptes que ens planteja el futur immediat. Formació, formació, formació: aquesta seria la formula de l’èxit. Tireu 30 anys enrere i penseu en Internet, com ha canviat les nostres vides i el món del treball i els sectors productius, també aquí al Priorat. Doncs estem davant d’una nova revolució tecnològica que hem de saber aprofitar. I estic parlant de robòtica i d’intel·ligència artificial en clau de Falset. La transició ecològica i digital ens afecta de ple. Quedar-se parats de braços creuats i tirar d’inèrcia seria un error que no ens podem permetre perquè malgrat que en el decurs de la història sovint ens han donat per morts i enterrats aquí estem, capaços de superar qualsevol obstacle gràcies a la nostra embranzida.

 

Finalment, completi la frase: la força de Falset és…

la força de la seva gent. Si anem junts i juntes serem imparables, n’estic segur. L’únic que ens cal és creure en les nostres possibilitats i anar tots a una per bastir aquest projecte d’un Falset guanyador que ens mereixem. A això em dedicaré amb tota l’ànima durant aquests pròxims quatre anys. En podeu estar segurs…