Vilafranca destinarà 35.000 euros a beques per a l’assistència d’infants als Casals d’estiu

Aquest matí el regidor de Drets Socials de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa, ha presentat diverses accions que farà el consistori aquest estiu per afavorir la inclusió i el suport a famílies vulnerables perquè puguin complir les necessitats bàsiques i gaudir del lleure. El regidor ha estat acompanyat per la vicepresidenta de l’associació RESSÒ, que gestiona el Rebost Solidari, Núria Figuera, i la cap tècnica de la regidoria de Drets Socials, Montse Domènech.

D’una banda, Zaballa ha explicat que 141 infants d’educació infantil i primària disposaran de beques per participar en els casals d’estiu organitzats a cinc escoles vilafranquines. Aquests casals disposaran de vetlladors per garantir la plena inclusió dels infants. L’Ajuntament hi destina 35.000 euros. 8 famílies vulnerables més rebran ajuts per import de 1.870 euros per poder assistir a activitats de lleure infantil no conveniades i organitzades per entitats esportives o culturals de la vila. “Aquestes beques afavoreixen la inserció socieducativa en aquells infants que pateixen risc d’exclusió social”, afirmava el regidor.

L’Ajuntament afavoreix l’accés i la reducció de preus dels casals d’estiu a tots els participants, i facilita la cessió d’espais, la gestió de la neteja en espais que ocupen entitats, a banda de tota la oferta cultural, de turisme, medi ambient, esports i programes com l’H2oci i Vilaestiueja.

D’altra banda, l’Ajuntament de Vilafranca ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Pere Tarrés per a la realització d’unes colònies becades d’adolescents la segona setmana d’agost. “Les colònies són una eina més en el treball socioeducatiu amb les i els adolescents i per afavorir la participació del grup, l’abordatge de l’aïllament i facilitar la circulació social cap a altres activitats normalitzades”, comentava Zaballa. 12 adolescents que assisteixen regularment al Servei d’Intervenció Socioducativa participaran a les colònies que es faran a Tiana, becats per la Fundació Pere Tarrés, en el marc de la campanya “Ajuda’ls a créixer” dirigida a reduir les desigualtats socials.