Vilafranca del Penedès obre els locals en desús a l’art contemporani

Vuit locals buits i en desús situats a l’eix comercial del municipi de Vilafranca del Penedès (Barcelona) exposen des de l’1 d’abril i fins el 31 de maig l’obra de 17 artistes contemporanis dins el projecte Vilafranca Aparador d’Art Contemporani (VAAC).

La iniciativa parteix del Casal de Vilafranca i compta amb el suport de l’Ajuntament de la localitat i dels cellers Familia Torres i Jean Leon, i té l’objectiu de dinamitzar els locals que han quedat buits per la pandèmia, segons un comunicat d’aquest dimecres.

Hi participen l’arquitecta i artista visual Stephanie Herr, el pintor figuratiu Alamà, el gravador Domingo Corbella o l’escultor empordanès Eudald de Juana, entre altres artistes nacionals, internacionals i locals.

Paral·lelament, el VAAC proposa vuit visites guiades pels aparadors dels locals, i un “maridatge de set vins de DO Penedès” pertanyents als cellers patrocinadors i que s’exposen al costat de les diferents obres d’art.

Les visites guiades gratuïtes començaran aquest divendres, 9 d’abril, i s’estendran fins el 28 de maig, i caldrà fer una reserva per internet indicant el dia que es desitja venir i quantes persones hi assistiran.