Vilafranca acollirà la quarta edició d’Obrim Vilafranca

El proper cap de setmana del 25 i 26 de setembre, el patrimoni de Vilafranca torna a obrir les seves portes amb el programa Obrim Vilafranca, l’esdeveniment organitzat per Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès que mostra alguns espais de la ciutat sovint tancats i aquells que habitualment estan oberts, explicats durant un recorregut guiat.

La 4a edició del programa Obrim Vilafranca ofereix la visita d’un total de 17 edificis singulars que formen part del patrimoni cultural local. Són 17 espais que preserven la nostra història i llegat cultural, i que sovint passen desapercebuts perquè no acostumen a estar oberts al públic. Obrim Vilafranca mostra l’interior d’aquests edificis patrimonials, de la mà de guies i propietaris o persones vinculades a cada espai. La regidora de Turisme, M. Dolors Rius, ha presentat aquest dimecres al matí a la casa Janer-Covides i acompanyada del president de la cooperativa vinícola penedesenca, Fèlix Galimany, la propera convocatòria d’un projecte que ha resultat ser tot un èxit.  La regidora agraeix “l’hospitalitat dels propietaris que permeten obrir les cases, moltes d’elles habitades, perquè els vilafranquins puguem gaudir de la visita”.

Per a aquesta edició el programa inclou un total de 17 edificis, un més que fa un any. En total es preveu que entre 1.600 i 1.700 persones participaran en alguna de les 155 visites programades a Cal Recasens “Sr. De Posas”, Casa Vallès “Cal Clascar”, Casa Macià, Casa Salvador i Collazo “Consell Regulador D.O. Cava”, Casa Serra i Coromines, Casa Pelegrí Güell, Casa Janer “Covides”,  Espai Cultural – Fòrum Berger Balaguer – Fundació Pinnae, Palau Baltà, Casa Joan Via i Raventós “Cal Figarot”, Casa de la Vila, Centre Artístic del Penedès “l’Agrícol”, Enològica, Església i Claustre de Sant Francesc, Església de la Trinitat i Claustre dels Trinitaris, Magatzems Torres i Vendrell (Alfons XIII) i VINSEUM. La regidora Dolors Rius assenyalava l’oportunitat de visitar Vinseum, “un cop finalitzades les obres i encara sense museografia, però amb l’edifici acabat, es pot apreciar l’espectacularitat d’aquesta obra, de les més grans que s’han fet a Vilafranca. Obrim Vilafranca obre al públic cases amb història i aquest any també un edifici que farà història”.

L’horari de visita de les cases i edificis serà dissabte de 17 a 21h i diumenge de 10 a 14h.
Totes les visites seran amb guia i reserva prèvia. Es podran reservar dues cases per jornada (dues dissabte i dues diumenge) i no es poden reservar en horaris consecutius. Cada reserva només podrà ser per a dues persones.