La Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní adaptarà la programació al context sanitari

Pitu Rojano, president: "Hem intentat fins l'últim moment mantenir la Festa tradicional amb totes les mesures, amb test i cribatges per al públic i participants. Però no ha pogut ser"

Aquest dilluns al matí Eric Rojano, president de l’Associació Festa de la Fil.loxera ha presentat els principals actes de la Festa de la Fil.loxera 2021, que adaptarà la programaciò habitual a causa del context sanitari i les mesures de seguretat que estan en vigor. Una situació que impedirà celebrar com l’entitat hagués volgut els seus 40 anys. Per aquest motiu s’ajornaran algunes de les propostes previstes per l’any vinent i també caldrà adaptar els dos actes centrals, l’Escampada de Fil.loxeretes i la Festa de la Fil.loxera.

L’entitat ha treballat intensament per oferir a la Generalitat una proposta de Festa segura, amb la celebració d’una prova pilot que inclogués test d’antígens i cribatges al públic i els participants de la festa, que finalment no ha estat acceptada. Rojano ha assegurat que “Fa molts mesos que hem treballat amb l’Ajuntament, amb Serveis Mèdics Penedès, l’Associació de Bestiari de Catalunya, per tal que la Festa de la Fil.loxera fos un espai segur. Però no ha estat possible, nosaltres ho hem intentat tot fins el darrer moment”.

Esclat de Foc i Festa en concert

Amb tot, l’associació organitzarà una programació paral.lela amb diverses activitats que arrencaran amb la tradicional botiga a la plaça de l’Ajuntament i una tarda-vespre , el dissabte 4 d’octubre, amb tobogan aquàtic, inflables i espectacles infantils, una fira gastronòmica i el concert de The Aguateques, entre la plaça de l’Església i el carrer Diputació.

El dimarts 7 de setembre, a les 21:30 hores, s’organitzarà l’Esclat de Foc a la Rambla Generalitat, un acte en què hi participarà també la colla dels Diables Se M’n Refum, i que tindrà un aforament per a unes 600 persones. El dia 8 de setembre, la Festa Infantil tindrà lloc a l’esplanada del CAP, tal i com estava previst, i a la nit se celebrarà la Festa de la Fil.loxera en Concert, a la plaça de l’Esglèsia. L’activitat, amb un aforament per a unes 180 persones, comptarà amb l’orquestrina, els timbalers i els elements de balls, sense foc. Caldrà reserva prèvia per accedir-hi, que es podrà sol·licitar a partir del dilluns 30 d’agost a través del web www.santsadurni.cat/fires2021.

El manteniment de la restricció que les activitats finalitzin com a molt tard a les 00:30 hores farà que els concerts d’Stay Homas i Oques Grasses, dels dies 7 i 8, avancin l’hora prevista inicialment, un fet que ha provocat que en un principi aquests actes comencessin abans que finalitzin els actes de nit la Festa de la Fil.loxera. L’Associació ha mostrat el seu malestar per la decisió de l’Ajuntament de “programar aquests concerts en una franja horària en què sempre s’hi han celebrat els nostres actes. Hem canviat l’hora d’inici, però no podem avançar-los més”, han dit. Malgrat tot, en una reunió posterior a la roda de premsa l’associació i l’Ajuntament han arribat a un acord per adaptar els horaris i facilitar l’assistència als dos actes del dia 7 i l’Esclat de Foc s’ha avançat a les 21:30h.

A banda de la nova samarreta i altres novetats de marxandatge que estaran disponibles a la botiga, s’ha editat un programa especial, que repassa la història de l’entitat en aquests 40 anys, i que inclou també un còmic.