Sant Sadurní d’Anoia tindrà noves pistes de pàdel i tenis

Els grups municipals aproven mocions per impulsar un pla comunitari de salut mental per a joves, un servei de neteja de pintades i grafitis, i la creació d'una comunitat energètica

Aquest dimarts va tenir lloc el ple corporatiu ordinari corresponent al mes de febrer. La sessió es va prolongar prop de dues hores i mitja i va iniciar-se amb diversos punts de tràmit en matèria econòmica.

El plenari va resoldre favorablement l’informe de viabilitat i el nou reglament per a la concessió i dels serveis de la deixalleria municipal. Les propostes van comptar amb el suport de tots els grups i el vot contrari de la CUP, que aposta per un model de internalització i va demanar vetllar per les condicions dels treballadors. El regidor de Medi Ambient, Carles Del Amor, va recordar l’ampliació de l’horari amb obertura els diumenges, i millores en la gestió de l’incivisme, com la supressió de l’àrea d’emergència exterior de la deixalleria o la nova inversió que es durà a terme amb un nou vehicle en el punt verd urbà que s’instal.la a la Rambla Generalitat. Alguns grups de l’oposició, com el PP, En Comú i el PSC, van demanar a l’Ajuntament més accions davant l’incivisme i també més esforç en l’educació ambiental.

Per unanimitat es van resoldre qüestions de caire administratiu, com l’aprovació del pla de desplegament de fibra òptica al municipi, la revisió dels membres del Consell sectorial de Turisme, el pla normatiu de subvencions, les adhesions al programa Treball i Formació del Consell Comarcal i per a la creació de l’Oficina Accelera, de PIMEC, o una consulta prèvia sobre el procés de modificació del ROM en relació a les sessions telemàtiques dels òrgans col·legiats.

Noves pistes de pàdel i tenis

Un dels assumptes destacats del plenari va ser l’aprovació de l’estudi de viabilitat i l’expedient de contractació per a impulsar la construcció d’unes noves instal.lacions de pàdel i tenis, als terrenys on s’hi ubiquen les actuals pistes municipals de tennis i que es troben des de fa temps en força mal estat. Per a dur a terme aquest projecte s’aposta per una inversió privada i una concessió d’explotació durant un termini de 20 anys. L’Ajuntament acordarà a través de l’oferta adjudicada els preus i tarifes d’ús d’aquest complex que preveuria quatre pistes de pàdel, dues d’elles cobertes, dues de tennis, a més d’una sala de fitness, de ciclisme indoor, bar i vestidors, entre d’altres. Tots els grups van coincidir a valorar l’oportunitat de donar una solució a un espai molt deteriorat i impulsar una millor oferta de salut i esportiva per a la ciutadania. S’hi va abstenir la CUP, que va traslladar alguns recels sobre la fórmula en que s’impulsa aquesta nova instal.lació i la manca d’un pla municipal d’equipaments.

Mocions

A l’apartat de mocions, el plenari va fer costat unànime a les propostes de Sant Sadurní En Comú per dur a terme un pla comunitari de salut mental per a joves, i de la CUP, després de recollir propostes i alguna esmena dels grups, per a la creació d’una comunitat energètica local. També va tenir ampli suport, amb la única abstenció de la CUP, la moció del PSC per posar en marxa un servei municipal de neteja de pintades i grafits, i que inclogui també un servei a disposició de la ciutadania de façanes i espais al carrer d’ús particular.

En un ràpid torn de precs i preguntes, el govern va respondre a una consulta de la CUP sobre la moratòria davant els projectes d’implantació de parcs fotovoltaics al territori, i a pregunta d’En Comú, assegurant que serà vàlid l’actual rellotge horari per a regular l’ús de la zona blava.

Des del PSC també es va preguntar per l’avaria al sistema de calefacció de l’oficina de Turisme i per la proposta de millora i embelliment de rotondes amb la col·laboració privada.

El proper ple municipal ordinari està previst per al dimarts 29 de març.