La Bisbal del Penedès tala una vintena d’arbres podrits per culpa d’una poda incorrecta durant diversos anys

S'han talat un total de 20 moreres de l'avinguda del Baix Penedès. L'Ajuntament assegura que hi havia risc de caiguda de branques i troncs per l'aparició d'un fong que ha podrit l'interior

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha retirat aquest dimarts un total de 20 moreres de l’avinguda del Baix Penedès, una de les vies principals del poble. El motiu, segons ha detallat la regidora de Medi ambient Leo Uceda, ha estat l’aparició d’un fong que ha podrit l’interior dels arbres fins el punt que hi havia risc de caiguda de branques i d’alguns troncs. Uceda ha apuntat que els arbres s’han fet malbé a causa d’una poda incorrecta i reiterada durant diversos anys, i ha destacat la importància de l’actuació, ja que es tracta d’una avinguda que uneix dos edificis d’una mateixa escola, de manera que és una zona molt transitada per vianants i cotxes.
El govern municipal ha assegurat que aquesta mateixa setmana la brigada municipal té previst restituir els arbres retirats per 20 moreres noves, si bé ha admès que aquesta és només la primera part d’una actuació prevista en tres fases. La regidora ha apuntat que en un termini de tres anys caldrà substituir tots els arbres, i ha detallat que la previsió és talar-ne una altra vintena al llarg del 2019 i retirar els exemplars restants de cara al 2020.