Una col·laboració policial intervé 13.100 joguines que podrien ser un risc per als nens

La majoria de les joguines conté un sistema d'ancoratge de la bateria i llums poc segures i molt cridaneres per atraure l'atenció dels més joves

Agents de la Guàrdia Civil de la Patrulla Fiscal Territorial (PAFITE) del Vendrell, en col·laboració amb agents del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Urbana de Tarragona, s’han dut a terme diversos operatius contra la propietat intel·lectual i industrial en la qual s’han intervingut milers de productes procedents del contraban i que podrien ser un risc per als nens per la seva mala qualitat.

L’inici de les actuacions policials va ser a finals del mes d’abril, amb motiu de les diferents inspeccions que es duen a terme en matèria fiscal, quan els Agents de la Guàrdia Civil van poder constatar l’aparició en diversos comerços del Camp de Tarragona, de diferents articles que no complien la normativa de seguretat europea.

Després de diverses investigacions, es va poder esbrinar que els productes exposats, s’havien adquirit en diferents centres majoristes de la capital. Per aquest motiu es va establir un operatiu per inspeccionar els comerços investigats, detectant diverses partides de diferents joguines que no havien estat declarades en el corresponent document duaner, així com la localització a l’interior d’un dels locals de pel·lícules de DVD amb contingut pornogràfic visible , just al costat de les joguines.

El total d’articles falsificats i sense etiquetar localitzats durant la inspecció van ser 13.100 joguines adreçades a nens d’entre 3 i 5 anys, sense complir els mínims controls de qualitat i seguretat.

A conseqüència d’aquesta intervenció, es van instruir 7 actes per infracció de contraban.

Per part del Cos Nacional de Policia es va comprovar la documentació de 48 ciutadans extracomunitaris, constatant que tots ells es trobaven en situació regular al nostre país.

També la Guàrdia Urbana de Tarragona va confeccionar 9 actes denúncia per infraccions relacionades amb la seguretat dels establiments, deficiències en els sistemes contra incendis i insalubritat en els llocs de treball del personal empleat.

Aquest tipus de campanyes no només té la finalitat de detectar infraccions, sinó conscienciar els comerciants de quines són les seves obligacions i les dels seus treballadors a fi de garantir les condicions laborals idònies.