Dinou detinguts en l’operatiu antidroga de dilluns al Camp de Tarragona i el Baix Penedès

Una de les plantacions interiors de marihuana estava situada en un xalet de la urbanització de Les Pedreres a Santa Oliva

Pla general de la retirada de material d'una instal·lació de droga indoor en una casa de Santa Oliva. (ACN)
L’operatiu conjunt que els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional van fer el passat dilluns  11 de febrer al Camp de Tarragona i el Baix Penedès, s’ha saldat finalment amb dinou detinguts i una persona investigada. Segons fonts policials, tots ells passaran dijous a disposició del jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona, acusats dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal. El dispositiu ha permès desmantellar plantacions interiors de marihuana en xalets de les urbanitzacions de Monnars i de la Móra (Tarragona); de les Pedreres, a Santa Oliva (Baix Penedès; a Castellvell del Camp i a l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp). S’han intervingut unes 11.000 plantes en totes les fases de creixement i uns 500.000 euros.

Els mossos i la policia espanyola van fer nou escorcolls simultanis a primera hora de dilluns passat i, posteriorment, van fer-ne almenys quatre més, en els quals també es va trobar una arma de foc curta. La majoria dels arrestats són de nacionalitat marroquina i també n’hi ha de nacionalitat espanyola.

En l’operació també hi ha participat personal de la companyia elèctrica per tallar el subministrament, ja que s’ha confirmat que en molts casos la llum estava punxada. També s’ha retirat dels habitatges un gran nombre de focus, ventiladors i altres aparells necessaris per mantenir operatives les plantacions.