A presó un home de 21 anys per onze robatoris violents a persones grans amb problemes de mobilitat al Vendrell

La seva parella també ha estat detinguda per vendre les joies sostretes als robatoris

Imatge recurs d'un cotxe de Mossos d'Esquadra. Foto: Cedida.
Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 24 de juliol un home de 21 anys, veí del Vendrell, com a presumpte autor d’onze delictes de robatori amb violència persones d’edat avançada amb problemes de mobilitat a la capital del Baix Penedès. La seva parella, una dona de 50 anys i també veïna del Vendrell, també va ser detinguda per diversos delictes d’estafa i receptació. De fet, la dona està acusada de vendre les joies sostretes als robatoris. Tots dos van presumptament estafar uns 1.500 euros en una joieria de la població amb cinc operacions de venda de les joies robades. L’home té diversos antecedents per fets similars i va ingressar a la presó el passat 25 de juliol. Una de les víctimes va haver de ser intervinguda quirúrgicament per trencament de l’húmer i el maluc.
La investigació es va iniciar arran de diversos robatoris per estrebada amb violència al barri del Tancat del Vendrell. Les víctimes eren persones d’edat avançada amb problemes de mobilitat. Aprofitant el seu estat d’indefensió, el detingut empenyia i feia caure a terra les víctimes per agredir-les i robar les joies i altres objectes de valor que portaven.

En un dels casos, una dona va haver de ser intervinguda quirúrgicament d’urgència per trencament de l’húmer i el maluc, i haurà d’estar ingressada en un centre mèdic durant mesos.

El jutjat d’instrucció número 2 del Vendrell va autoritzar el 24 de juliol un registre al domicili dels detinguts amb l’objectiu de recuperar objectes sostrets i recollir indicis confirmarien la seva participació en els fets. També s’ha iniciat una recerca de noves víctimes que encara no hagin denunciat per lliurar-los les joies intervingudes.

L’home va entrar a presó el 25 de juliol mentre que la seva parella va quedar en llibertat amb càrrecs amb l’obligació de presentar-se davant del jutge quan sigui requerida.