Tret de sortida als Pressupostos Participatius 2018 a l’Arboç

En els pròxims dies s’obrirà el període per enviar les propostes

Després de l’exitosa experiència del 2017, l’Ajuntament de l’Arboç impulsa una nova edició dels Pressupostos Participatius per tal que els veïns puguin proposar, debatre i decidir el destí de 40.000 euros de la partida d’inversions del Pressupost Municipal per a l’any 2018. En els pròxims dies s’obrirà el període per enviar les propostes a través del web www.arbocencopina.cat i també es podran fer arribar dipositant les butlletes de participació en les bústies habilitades a l’Ajuntament, la Biblioteca i la Casa de Cultura fins el 31 de març.

La reedició dels Pressupostos Participatius respon a la voluntat de l’Ajuntament de l’Arboç de continuar apostant per implicar els veïns i veïnes en la presa de decisions. Una voluntat que, tal com assegura el regidor de Participació Ciutadana, Alfons Ribas, es va veure reforçada per la magnífica resposta de la població, l’any passat, en la primera edició dels Pressupostos Participatius. “Volem continuar enfortint el paper dels arbocencs i arbocenques amb nous i millorats mecanismes de decisió i de participació directes, mecanismes que alhora ens permeten conèixer de primera mà i de forma molt més directa les inquietuds i preocupacions dels nostres veïns”, afirma el regidor.

Pel que fa a les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius del 2017, l’Ajuntament continua treballant per executar les dues actuacions que queden pendents. A l’estiu es va instal·lar el tendal al pati exterior de l’Escola Bressol, i estan en fase d’execució les millores al CEIP Sant Julià i la col·locació de papereres.

Només seran considerades finalistes i sotmeses a votació aquelles propostes que facin referència a àmbits de competència municipal i siguin viables tècnicament. A més, la proposta ha de ser considerada una inversió, amb un cost menor o igual a 40.000 euros.

Posteriorment, després de valorar el cost estimat, i de debatre en un fòrum ciutadà la prioritat, en sortiran els projectes finalistes que se sotmetran a la votació final. Totes aquelles persones majors de 16 anys i empadronades a l’Arboç podran decidir, mitjançant el seu vot a través de la plataforma www.arbocencopina.cat, quina o quines actuacions es realitzaran al llarg de l’any 2018.

L’Ajuntament, per tant, encoratja tots els veïns i veïnes a enviar les seves propostes i a implicar-se activament en el procés posterior de participació ciutadana, en el qual es debatran i decidiran les propostes guanyadores.