Se substituirà la xarxa d’aigua i enllumenat públic al barri de la Riba de la Bisbal

La Junta de Govern ha aprovat la sol•licitud de la subvenció del PUOSC 2020/2024 per a realització d’aquestes obres

Imatge del barri de la Riba de la Bisbal del Penedès. (Cedida)

La Junta de Govern del dilluns 11 de novembre de 2019 ha aprovat la sol·licitud de la subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya (PUOSC) amb l’objectiu de destinar-la a les obres de substitució de les xarxes d’aigua potable i d’enllumenat públic del barri de la Riba. L’import total d’aquest projecte ascendeix a 1.119.331,72€ (IVA inclòs), una quantitat que inclou l’obra civil, la xarxa d’aigua potable, l’enllumenat i la xarxa soterrada de telecomunicacions. Quant a la subvenció, s’ha sol·licitat per un import de  370.000€, el que suposaria prop d’un 33% de la despesa.

Les regidories d’Urbanisme i de Servei d’abastament d’aigua i enllumenat han proposat destinar la subvenció del PUOSC a aquest projecte perquè, segons ha explicat l’alcaldessa i Regidora d’Urbanisme, Agnès Ferré, “el barri de la Riba té les canonades d’aigua més antigues del municipi, provocant constantment fuites d’aigua amb la conseqüent molèstia per al veïnatge i també la pèrdua d’aigua. Té canonades de polietilè a la part més nova però la major part del barri té canonades de fibrociment i escomeses de plom”. Quant a l’enllumenat, Ferré ha exposat que “és molt antic, presenta moltes avaries i, com que no és aeri, no compta amb xarxa soterrada per a telecomunicacions”.

Els 370.000€ sol·licitats corresponen a dues línies de subvenció. D’una banda, s’han sol·licitat 250.000€, és a dir l’import màxim que es pot sol·licitar, per a inversions. De l’altra, s’han demanat 120.000€ de la línia de subvencions per a acció territorial en municipis de menys de 5.000 habitants. En aquest cas també es tracta de l’import màxim que es pot sol·licitar per a aquesta línia d’ajuts.