Les obres de renovació de la xarxa d’aigua dels carrers Alosa i Cadernera del Papagai es faran en els propers dos mesos

L’empresa adjudicatària haurà de fer els treballs en un termini màxim de dos mesos

Imatge d'un dels carrers del Papagai. Foto: Aj. La Bisbal del Penedès

La Junta de Govern del 3 de gener ha adjudicat les obres de renovació de la xarxa d’aigua dels carrers Alosa i Cadernera del Papagai per un import de 45.044,36€ a l’empresa FCC Aqualia SA, que té un termini màxim de dos mesos per dur a terme les obres.

La xarxa de distribució d’aigua potable del Papagai està realitzada amb tub de PVC, a excepció dels trams que s’han reparat, i “presenta greus problemes de rendiment, fuites i taps de calç”, segons l’alcaldessa i regidora d’Urbanisme, Agnès Ferré. És per això que l’Ajuntament ha decidit tirar endavant aquest i un altre projecte de renovació de la xarxa d’aigua de la urbanització que es durà a terme al carrer Rossinyol. En ambdós casos es retirarà la part de la canonada existent que dona més problemes i se substituirà l’actual tub de PVC per canonades de 90mm de diàmetre de polietilè.

L’alcaldessa i regidora d’Urbanisme ha explicat que “la urbanització del Papagai es va recepcionar per part de l’Ajuntament l’any 2010 i aquests són els primers projectes de renovació de la xarxa d’aigua complets que es duran a terme”. Ferré ha afegit que “des de l’Ajuntament som molt conscients dels diferents problemes relacionats amb la xarxa d’aigua i, per aquest motiu, estem treballant per solucionar-los amb aquest projecte i amb d’altres, com ara el de construcció del nou pou de l’Esplai, que ja està pràcticament acabat, i el d’adequació de la depuradora d’aquest barri”.

Així, d’una banda l’Ajuntament renovarà la xarxa d’aigua dels carrers Alosa i Cadernera del Papagai, unes obres que es pagaran amb part del superàvit de 2017 i amb una subvenció PEXI de la Diputació de Tarragona de 24.004€. D’altra banda, l’Ajuntament iniciarà el procés de licitació de les obres de renovació de la xarxa d’aigua del carrer Rossinyol de la urbanització aquest gener, per un import de 31.027,68€ que serà finançat amb el superàvit de l’any 2017.