L’educació viària arribarà a totes les escoles de Calafell

Començarà per sisè curs de primària, però s’ampliarà gradualment a tots els nivells

L’àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament i la Policia local de Calafell han posat en marxa el projecte d’educació viària “Sobre rodes”. L’objectiu és que els alumnes de les escoles adquireixin hàbits i comportaments adequats respecte l’educació viària per garantir la seguretat d’ells i de totes les persones que es troben a la via pública, i també per prevenir al màxim els accidents.

El projecte, que forma part del Pla Educatiu d’Entorn, recorrerà totes les escoles, adreçant-se inicialment als alumnes de 6è de primària. Aquest desembre s’ha fet una prova pilot a l’escola La Ginesta i, ja dins de 2019, es continuarà a la resta de centres.

L’activitat consisteix en una xerrada a càrrec d’agents de la Policia local, seguida d’un simulacre de circulació en un circuit que es munta al pati de l’escola. De forma gradual, i en propers cursos, l’educació viària s’implantarà a totes les etapes de l’escola, fins i tot per als alumnes més petits. I no tan sols amb les visites de la Policia local, sinó convertint-la en un dels objectius i continguts fonamentals a treballar pels docents.