L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès cada vegada més adaptat a l’era digital

Es considera des del consistori que l'adaptació a la forma de comunicar-se és prioritària per estar al dia

Cada vegada més, la ciutadania i les entitats estan optant per la via telemàtica per accedir a l’administració. De fet, les empreses estan obligades a comunicar-se de forma electrònica amb l’ens local i, a poc a poc, s’està treballant en el repte d’adaptar l’administració local al món electrònic, ja que tot sembla apuntar que, amb els anys, aquesta serà la via d’accés a la informació prioritària. Tant la informació com les notificacions digitals, garanteixen el dret a la informació i, alhora, suposen un important estalvi de paper i de personal així com faciliten l’accés a la informació municipal des de qualsevol lloc del món.

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès considera que l’administració ha de donar exemple quant al respecte pel medi ambient i l’adaptació a l’era digital i, per aquest motiu, el personal i els regidors de la Corporació ens estem adaptant al nou context des de fa mesos. Des de fa més d’un any, els regidors de l’equip de govern són convocats a les Juntes de Govern  mitjançant una comunicació electrònica i, a partir d’ara, en compliment amb la Llei 40/2015 de règim jurídic del sector públic de l’1 d’octubre (Art. 17) i amb el Reglament d’Organització Municipal (Art. 96), totes les convocatòries als regidors i les regidores es duran a terme per via electrònica. Per aquest motiu, i amb la finalitat de facilitar l’accés a la informació local a tots els membres del Consistori, l’Ajuntament lliurarà la targeta “T-Cat” de l’Administració Oberta de Catalunya, personal i intransferible, a cada membre del Ple. A més, se’ls facilitarà el lector d’aquesta targeta perquè el puguin connectar a l’ordinador i  se’ls oferirà una jornada formativa perquè aprenguin a fer funcionar aquests aplicatius i, així, puguin treballar de forma telemàtica i accedir a la informació relacionada amb l’Ajuntament i el govern municipal.

Recordem que, amb la intenció de dotar de transparència, garantir l’accés a la informació de tota la ciutadania i complir la llei vigent, l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès compta, des d’aquesta legislatura, amb el Portal de transparència un lloc web on tothom pot tenir accés a la informació i la documentació de gestió municipal. Allà s’hi poden trobar les actes dels Plens, les Juntes de Govern, els procediments de contractació així com d’altra informació de gestió pública.