L’Ajuntament de Calafell ja ha posat més de 100 multes per no recollir els excrements dels gossos

Aquestes sancions són tipificades com a faltes lleus, amb un cost econòmic per a l'infractor de 100 euros

L’Ajuntament de Calafell ha posat més de 100 multes, des de 2015 ençà, per no recollir els excrements dels gossos de la via pública. En principi, es tracta de faltes lleus, sancionables amb 100 euros. Les deposicions d’animals al carrer són el principal motiu de queixa que la ciutadania li fa arribar a l’Ajuntament, fet davant del qual fa temps que s’estan prenent mesures.

En paral·lel, l’Ajuntament ha tirat endavant una campanya de conscienciació, que apel·lava a no avergonyir els gossos. “Molta gent, enfadada amb tota la raó, ens demana mà dura. Que menys campanyes i més multes”, explica l’alcalde, Ramon Ferré. Però Ferré afegeix que “sempre hem dit que amb les campanyes de civisme ens estàvem carregant de raó per aplicar l’ordenança de tinença d’animals amb totes les conseqüències”.

Una part important de les denúncies que han acabat en sanció han estat possibles gràcies a la col·laboracio ciutadana i a serveis de vigilància de la Policia local, fins i tot de paisà. “És molt difícil”, recorda l’alcalde, “controlar cada metre de carrer d’un municipi que té 200 quilòmetres de vies públiques. Per això necessitem l’ajut de tothom”.