La zona blava de Calafell no funcionarà fins el 5 d'abril

Imatge d'un parquímetre de zona blava a Calafell. (Cedida)

La zona blava de Calafell ha quedat desactivada fins al pròxim 5 d’abril i els parquímetres romandran tancats durant aquest període. L’Ajuntament ha pres aquesta decisió per tal d’evitar la mobilitat de cotxes i persones, dins les mesures d’emergència preses contra la propagació del coronavirus. Es tracta d’una decisió similar a la que han pres altres poblacions de la demarcació com Valls o Tarragona.

A més, el consistori calafellenc ha decretat el tancament de totes les seves oficines, edificis, centres de treball i serveis, a partir d’aquest dissabte 14 de març i fins al proper 5 d’abril. A més, per prolongar aquest període de prevenció de contagis del coronavirus, s’ha demanat a la plantilla de treballadors que, si poden, agafen dues setmanes de vacances, del 6 al 19 d’abril.

Durant les tres properes setmanes, només funcionaran serveis mínims per a emergències i serveis essencials i imprescindibles que, a continuació, s’especificaran. Al personal tècnic i administratiu se’ls ha demanat que facin feina des de casa i se’ls ha posat a disposició equips informàtics si cal.

Tot el personal haurà d’estar amb plena disponibilitat en cas d’emergència o necessitat inajornable. En aquests casos, i en tots els serveis mínims, els treballadors disposaran de mesures de prevenció i d’higiene.

Els serveis mínims a l’Ajuntament seran els següents:

–La Policia local i també l’atenció al públic a comissaria.

–El Banc d’Aliments.

–L’atenció social només en cas d’emergències. El que no sigui urgent es posposarà.

–Els serveis de neteja, residus, aigua i clavegueram… funcionaran amb serveis mínims per garantir la salubritat pública.

–El transport urbà municipal circularà amb normalitat.

–La neteja d’edificis municipals queda suspesa, ja que estaran tancats, amb l’excepció de les seus que tindran funcionament i que seran tres: la Policia local, els Serveis Socials i el Mercat Municipal. En aquests tres casos, la neteja es reforçarà.

–Calafell Ràdio tindrà serveis mínims per donar informació a la població.