La Xarxa d’Ocupació afronta la recta final del primer any de projecte ja mirant al 2019

L’acció de la xarxa pretén donar una resposta coordinada i integral per millorar l’ocupabilitat de la comarca amb més índex d’atur de Catalunya

La Xarxa d’ocupació del Baix Penedès culminarà a mitjans d’octubre la fase de capacitació d’aquest primer any d’existència amb els cursos de Soldador/a i d’Operari/a Industrial i Logística. La Xarxa d’ocupació del Baix Penedès és un projecte que per primer cop aglutina totes les entitats de la comarca que intervenen en matèria d’ocupació i que han creat una xarxa de treball per posar en marxa una interlocució única, directa i coordinada, per donar una resposta integral i eficient a les necessitats laborals del territori. Abans de l’estiu la Xarxa d’Ocupació va iniciar la fase de capacitació amb els cursos d’Auxiliar de Cambrer/a de Pisos, amb una quinzena d’alumnes i que ha tingut una inserció laboral de més del 75%.

Raül Calpena, formador del curs de capacitació d’Operari/a Industrial i Logística, que es realitza a la Fundació Santa Teresa del Vendrell, valora molt positivament que les accions es realitzin dins un entorn productiu “la qual cosa facilita moltíssim la integració laboral dels alumnes”. El curs de Soldador/a, que es realitza a la Serralleria Keifer, del Polígon Industrial La Cometa del Vendrell. Manuel Sánchez, fa 12 anys fa tasques de formació en el sector de la metal·lúrgica a l’empresa Formació Terres de l’Ebre, S.L. que des de l’any 1988 ha format a, més de 5.000 persones, de les quals un 83% ha tingut inserció laboral. Sánchez creu que aquestes 120 hores d’iniciació a la soldadura “ja els permetrà disposar dels coneixements per treballar en una empresa. Segurament després els caldrà un altre tipus d’accions per tenir una especialització”.

Cadascuna de les accions de capacitació tindrà una durada de 120 hores amb activitats
didàctiques especialitzades i d’altres de transversals com són: la cerca de feina, el medi ambient, els riscos laborals i la igualtat d’oportunitats.