La Bisbal del Penedès celebrarà la seva tradicional Fira

La Fira d’artesania, queviures i entitats es podrà visitar el diumenge a la plaça de l’Església

Imatge de la fira de l'any 2018. (Cedida)

La Bisbal tornarà a acollir la fira d’artesania, queviures i entitats bisbalenques que se celebra cada primer diumenge d’octubre, en aquest cas el 6 d’octubre, a la plaça de l’Església. Com cada any, l’Ajuntament ha convidat totes les entitats, botiguers i empresaris bisbalencs a posar parada i compartir informació sobre les seves activitats, productes o serveis. Tot i que la Fira se celebrarà el diumenge, el dissabte 5 d’octubre, a les 19h, el CMC acollirà la inauguració de l’exposició ‘La Bisbal Viva’, una mostra de fotografies de la Bisbal realitzades pel fotògraf bisbalenc Raúl Gallego.

Quant al diumenge, la Fira començarà a les 10h del matí. Els visitants podran passejar per la plaça de l’Església, on podran trobar la Fira d’artesans i queviures, la Tómbola de la Parròquia, els estands de l’Ajuntament i de les entitats locals i la XXIII Trobada de Puntaires. A les 11h, hi haurà exhibició del Ball de Gitanes i del grup de Geganters, grallers i tabalers de la Societat i a les 11:15h tindrà lloc la inauguració, que anirà a càrrec de l’alcaldessa Agnès Ferré i del Conseller Comarcal de Turisme, Jaume Casañas. A les 13:30h hi haurà concert de gralles amb els Grallers i Tabalers de la Societat de la Bisbal i els Grallers de Sant Jaume. A més, la parròquia muntarà una tómbola que estarà oberta d’11 a 14h i, durant tot el matí, hi haurà trobada de puntaires. La jornada es clourà amb un concert de swing a càrrec d’Apocadixie Cotton Pickers que començarà a les 19h.

La Fira és un esdeveniment que s’organitza des de les regidories de Cultura i Turisme i que està formada per la Fira Artesanal, que enguany arriba a la seva 12ª edició, i la Fira d’Entitats, que enguany celebra la 4ª. La Regidora de Cultura i Turisme, Judit Vidal, ha explicat que “es tracta d’un esdeveniment molt esperat per tots, perquè tant les entitats com les botigues i les empreses bisbalenques poden mostrar i oferir allò que fan i la vila s’omple de visitants que gaudeixen d’un ambient festiu i acollidor”.

Tot i que, com hem apuntat, dissabte a les 19h vespre s’inaugurarà l’exposició de fotografia del Raúl Gallego al CMC i la Fira se celebrarà el diumenge de 10 a 14h i de 17 a 20h a la plaça de l’Església.