Els escolars de Calafell tornen a tenir cursos de natació en horari lectiu

Grup d'escolars fent un curs de natació a les piscines del Vilarenc Aqua. AJUNTAMENT DE CALAFELL

La regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Calafell torna a oferir cursos de natació, en horari lectiu, als alumnes dels centres escolars del municipi. Aquesta activitat es desenvoluparà fins al proper mes de juny. La novetat d’enguany és que l’oferta es concentra a tercer de primària, per tal que l’alumnat participant disposi de més hores de piscina.

La tinent d’alcalde d’Ensenyament, Lluïsa Lastra, explica que “aquest curs hem volgut prioritzar la qualitat, abans que la quantitat. Els alumnes que segueixin el programa tindran més sessions i ho aprofitaran més”.

Els cursos es realitzen al centre esportiu Vilarenc Aqua, que disposa de les instal·lacions i el personal qualificat necessari. Per a l’alumnat, l’activitat és gratuïta i l’Ajuntament es fa càrrec del cost. És una aposta municipal per millorar l’oferta educativa del municipi, particularment en l’àmbit de l’esport, la salut i la seguretat.

Els alumnes van fins al centre esportiu acompanyats per professors del seu centre i, un cop allí, són atesos pels monitors del Vilarenc Aqua. Les ràtios d’alumnes per monitor són les establertes per a l’edat dels participants.

La regidora apunta que “creiem que les classes de natació són una activitat molt interessant i necessària”. I ha afegit que “les escoles públiques del nostre país, desgraciadament, no tenen piscines on fer cursos de natació. Però podem optimitzar l’ús d’equipament existents i sempre sense que representi una despesa per a les famílies”.