El Pacte del Penedès Marítim crida a la mobilització amb una marxa lenta el 12 d’abril

Els vehicles recorreran la C-31 i la C-32 a velocitat reduïda per reclamar una rebaixa dels peatges pels residents al territori

Gran pla general del peatge troncal de la c-32 a Cubelles. ACN
El Pacte del Penedès Marítim preveu fer la primera gran mobilització el proper divendres 12 d’abril amb una marxa lenta que recorrerà part de la C-31 i la C-32 a la velocitat mínima permesa. L’objectiu és exigir una “reacció” de la Generalitat per a què apliqui una rebaixa dels peatges de la C-32 pels residents al territori. El col·lectiu d’alcaldes, empresaris i veïns del Baix Penedès i el Garraf liderarà així una protesta que havien començat a preparar la Coordinadora de Calafell i la Xarxa de Mobilitat, totes dues entitats adherides al Pacte creat al gener. La marxa arrencarà a les 18 h al polígon les Salines de Cubelles, anirà fins a Sitges per la C-31 i encaminarà cap a Vilanova i la Geltrú per la C-32 fins la Masia d’en Cabanyes, on es llegirà un manifest.
Els ajuntaments, consells comarcals i entitats del Pacte Penedès Marítim lamenten que la reunió recent al Vendrell amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, els va deixar “molt decebuts”. Calvet va tancar la porta als reclams de mobilitat del col•lectiu, a qui va emplaçar a tenir paciència fins la instauració del sistema de vinyeta a les autopistes i a l’entrada en vigor de la T-Mobilitat al transport públic.