El nou centre cívic del Port de Segur obre les seves portes

De moment, és la primera fase d’un equipament que està dedicat a l’activista social Montse Civit

Imatge del centre cívic del port de Segur. Foto: Aj. Calafell

El nou centre cívic del Port de Segur ja ha obert portes, en la seva primera fase. És un espai de 500 metres quadrats (dels 1.000 que tindrà finalment, a més de 500 més de biblioteca a una planta superior), en el qual s’ha fet una inversió de 635.000 euros. La resta de l’equipament s’obrirà cap a finals de primavera.

Inicialment, el centre cívic estarà obert de dilluns a divendres, als matins de 10 a 14 hores, i a les tarde, segons les activitats programades. En aquest sentit, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania a gaudir de l’equipament i a fer-ne un espai on convisquin grans i petits, on es generin idees i projectes on el veïnat i les entitats en siguin els protagonistes.

És un centre cívic molt necessari, ja que no n’hi ha cap altre equipament semblant o d’aquests dimensions al nucli de Segur, molt en particular a la part de platja, on viu el 25% de la població empadronada a tot el municipi. A més d’espais per a les entitats, hi haurà un casal jove, previst en el pla local de joventut per atendre el nombrós jovent del nucli.

El centre cívic porta el nom de Montse Civit, en homenatge a l’activista social que va traspassar el febrer de 2018. En el moment que ens va deixar, era la presidenta de la Penya Blaugrana de Segur.