El ministeri d’Hisenda bloqueja els comptes de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

L'entitat ha demanat l'aixecament d'aquesta mesura que s'ha fet pel Consorci del Museu Casteller del qual forma part la CCCC

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha denunciat públicament el bloqueig dels seus comptes corrents bancaris per ordre del ministeri d’Hisenda, en el marc de les mesures adoptades pel govern espanyol per tal d’evitar la celebració del referèndum d’autodeterminació del pròxim dia 1 d’octubre. La CCCC té els seus comptes bloquejats des del passat dia 20 de setembre, el que a la pràctica suposa, entre d’altres, que qualsevol pagament que vulgui efectuar ha de ser supervisat i aprovat pel ministeri. La CCCC ha comprovat, posteriorment, que apareix en el llistat d’entitats afectades per les mesures però atribuït al Consorci del Museu Casteller de Catalunya, del qual forma part l’entitat, juntament amb l’Ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i la Generalitat. És per això que la Coordinadora ha demanat al Ministeri que aixequi el bloqueig dels comptes.
La CCCC és una entitat de tipus federatiu, privada i sense ànim de lucre, com ho són totes les entitats que en formen part, i sense cap relació orgànica amb la Generalitat de Catalunya.

L’entitat ha aprofitat la seva afectació per mostrar el seu rebuig “radical” a la mesura d’intervenir els comptes de la Generalitat de Catalunya i dels organismes que hi estan vinculats.