El Govern comença a acordar amb el territori el nou planejament del Logis Penedès

El Centre Intermodal de Mercaderies pot arribar a ocupar fins a 177 hectàrees de superfície

Imatge virtual del futur Centre Intermodal de mercaderies del Logis Penedès. (Cedida)
Anuncia aquí la teva empresa – La Ciutat – 728×120
El Departament de Territori i Sostenibilitat i els ajuntaments de l’Arboç, Banyeres del Penedès, Castellet i la Gornal i Sant Jaume dels Domenys s’han reunit per consensuar i impulsar el planejament urbanístic que ha de fer possible la construcció del Centre Intermodal de mercaderies del Logis Penedès. Aquest divendres s’ha constituït la comissió executiva del Pla director urbanístic (PDU), òrgan per analitzar els diferents instruments que permetran desenvolupar el nou pol logístic i de serveis. Aquest model de treball amb els agents territorials és el que es fa servir per a tots els PDU que impulsa el Departament.
El Logis Penedès combinarà zones d’activitat econòmica i logística amb serveis, indústries netes i formació. Inclourà una terminal intermodal de mercaderies, connectada en un futur al Corredor ferroviari Mediterrani; un nou accés a l’AP-7, i un vial de connexió entre l’autopista i l’A-7. Igualment, ampliarà els espais oberts protegits, inclourà les mesures correctores de l’impacte paisatgístic necessàries i el seu disseny funcional serà “ecoeficient”, segons s’indica des del Govern.

El planejament per construir el Logis Penedès es va aprovar definitivament l’any 2012. No obstant, aquella aprovació es va produir en un marc legal antic, que va quedar superat poc després. Actualment, la nova generació de PDU poden, per exemple, classificar directament el sòl necessari i fins i tot concretar-ne l’ordenació. Es per això que cal actualitzar aquell PDU i el Departament de TES ha iniciat els treballs de manera concertada amb el territori.

El PDU del Logis Penedès preveu un desenvolupament de 177 hectàrees d’activitat, però en el decurs dels treballs que s’acaben d’adjudicar es definirà amb més detall un sector de 40 hectàrees per acollir una primera fase de desenvolupament.