El dia després del referèndum al Baix Penedès

Actes de concentració es van dur a terme durant tot el dia i a tots els àmbits

Ahir i davant els fets ocurreguts durant l’1 d’octubre, la comarca del Baix Penedès s’ha movilitzat condemnant la violència amb la que va actuar la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a molts llocs de Catalunya el dia del referèndum.

A les places de la vila a les 12 del matí d’Albinyana, Banyeres del Penedès, Bellvei, Bonastre, Calafell, Cunit, El Vendrell, La Bisbal del Penedès, Llorenç del Penedès, Sant Jaume dels Domenys i Santa Oliva, es llegia un manifest com a mostra de rebuig i denúncia a la violència del diumenge 1 d’octubre.

A l’Hospital del Vendrell també es feia una concentració de les treballadores i treballadors rebutjant la situació viscuda durant el dia del referèndum i van llegir el manifest de la Taula de la Democràcia.

Al l’Escola Mare de Déu del Priorat de Banyeres del Penedès es van viure moments molt emotius, en el que les treballadores i treballadors van fer una aturada a les 12 hores i agafats tots per les mans, es van fer una abraçada un a un, i van condemnar la repressió de l’1-O.

L’ajuntament de Calafell per la seva banda i a petició dels grups del PDeCAT, CUP, ERC, UAM i el regidor no adscrit, es va posposar el ple ordinari que hi havia convocat fins el proper dijous dia 5. Van llegir el manifest condemnant la violència emprada pels cossos de seguretat del Govern Central i van fer un minut de silenci.