Detenen tres homes per un robatori a domicili i dos trasters del Baix Penedès

El detinguts van sostreure tres armes llargues de caça d’un dels trasters, les quals van ser recuperades en un domicili de Calafell

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Baix Penedès van detenir el passat 22 de gener tres homes, de 18 i 19 anys i un tercer menor d’edat, de nacionalitat espanyola i veïns del Vendrell i Cunit com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, tres robatoris amb força i tinença il·lícita d’armes.

La investigació policial es va iniciar el passat 20 de desembre arran dels robatoris en dos trasters del carrer Xaloc de Calafell. De l’interior d’un d’ells van sostreure tres armes llargues de caça, dues bicicletes de muntanya d’alta gamma, munició variada, entre d’altres objectes de valor.

Una setmana després d’aquests robatoris, el 27 de desembre, els investigadors van tenir coneixement que s’havia produït un robatori en un domicili molt proper on els autors havien trencat els bombins dels panys de la porta d’accés a la casa i l’aparcament. Els detinguts van regirar totes les estances de la casa però no es van endur res.

El grup criminal va perpetrar tots els robatoris amb el mateix modus operandi, concretament, mitjançant el mètode del “bec de lloro” el qual requereix una certa especialització.

Els investigadors van anar darrera la pista de quatre sospitosos i van esbrinar que les armes es trobaven amagades a l’interior d’un immoble del carrer Eres de Calafell..

Davant d’aquests fets, el 21 de gener els mossos van realitzar una entrada i perquisició al domicili investigat on van localitzar, entre altres objectes, les tres armes de foc llargues i la munició sostreta en un dels trasters de Calafell.

Amb els diferents objectes recuperats i les gestions posteriors d’investigació, els mossos van relacionar quatre homes amb els robatoris de Calafell, dos dels quals eren menors d’edat.

Per tot això, els Mossos d’Esquadra van detenir a Calafell tres dels membres del grup criminal ja que el quart dels integrants es trobava ingressat en un Centre de Menors de Lleida quan es van produir les detencions.

La investigació continua oberta per tal de relacionar diversos objectes recuperats amb altres robatoris de la zona.

Els detinguts majors d’edat van passar el 24 a disposició judicial del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

El detingut menor d’edat va passar a disposició davant de la Fiscalia de Menors i va quedar en llibertat.