El Consell Comarcal del Baix Penedès conclou el Pla d’Ocupació a nivell comarcal

Aquest Pla d'Ocupació ha donat feina temporalment a 5 persones que estaven a l’atur

Aquest passat dijous 9 de novembre, s’ha fet la cloenda del Pla d’Ocupació a nivell comarcal que va iniciar el passat mes de maig, i que ha donat feina temporalment a 5 persones que estaven a l’atur. El Pla ha estat subvencionat per la Diputació de Tarragona i coordinat des del Consell Comarcal del Baix Penedès. Gràcies, un any més, a la col·laboració entre aquests dos organismes públics, la comarca ha pogut veure millorat diversos espais naturals i turístics.

Amb aquestes contractacions s’ha format la brigada forestal, i la persona ha assolit una experiència laboral mitjançant el desenvolupament de treballs de manteniment d’espais públics: jardineria dels diferents parcs dels municipis i manteniment de la via pública, així com desbrossament de camins, arrencar la vegetació herbàcia i arbustiva, neteja i manteniment de rieres i vorals naturals. Com a part del projecte, s’han impartit mòduls formatius als components del Pla d’Ocupació, amb caràcter obligatori, a càrrec de la Diputació. Concretament, un curs de prevenció de riscos laborals (60 hores), i un nivell bàsic en l’ús d’eines de treball (motoserra i desbrossadora).

L’equip contractat ha estat treballant als municipis de Banyeres del Penedès (maig-juny),
Llorenç del Penedès (juny-juliol), Santa Oliva (juliol-agost-setembre), l’Arboç (setembre- octubre) i Bellvei (octubre-novembre).

A l’acte de cloenda del Pla hi han assistit la presidenta del CCBP, Eva M. Serramià, la consellera comarcal d’Ocupació, Maria Jesús Sequera, i els alcaldes dels municipis. Tant la presidenta com la consellera han volgut agraïr la col·laboració amb la Diputació de Tarragona, així com la bona tasca que han desenvolupat els treballadors.