Concentracions de rebuig al Baix Penedès per les detencions dels presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana

La comarca es torna a mobilitzar demanant la llibertat dels presos polítics Cuixart i Sánchez

Aquest matí, a les 12 hores tal com va convocar ahir l’ANC i Òmnium Cultural, s’ha fet una aturada a gran part de les places de la vila de la comarca del Baix Penedès per tal de rebutjar les detencions dels presidents d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez i reclamar la seva llibertat.

Centenars de persones s’han congregat a les diferents places de la vila del Vendrell, Cunit, Calafell, Bonastre, Llorenç del Penedès, Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, Masllorenç, entre d’altres, on s’ha llegit el manifest de l’Associació Catalana de Municipis.

Aquesta tarda a les 20 hores i per aquelles persones que no podien desplaçar-se a Barcelona, al Vendrell i a Calafell s’ha fet una concentració amb espelmes. Al Vendrell la cita s’ha donat a la plaça Vella on centenars de persones s’han congregat mentre Susana Ecay ha fet la lectura del manifest per demanar la llibertat dels presos polítics Cuixart i Sánchez, un cop finalitzat el manifest, la gent ha recorregut els carrers de la vila amb espelmes a la mà i absolut silenci. La concentració ha finalitzat amb el Cant dels Segadors i amb el clam de “llibertat presos polítics”. A Calafell per la seva banda, la concentració ha tingut lloc a la Plaça Catalunya en absolut silenci i amb espelmes.

Imatge de la concentració d'aquest matí davant l'ajuntament de Cunit. Foto: Cedida
Imatge de la concentració d’aquest matí davant l’ajuntament de Cunit. Foto: Cedida