Calafell celebra aquest diumenge la Xatonada Popular

No només es promociona el plat més característic del Penedès sinó que també arrenca la quinzena gastronòmica

Calafell celebra diumenge vinent, 12 de de març, la setzena edició de la Xatonada Popular. A més, també diumenge posa en marxa la quinzena gastronòmica del xató, una iniciativa de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament i els restauradors del municipi que, per sisé any consecutiu, vol promocionar la variant local del plat més típic i identificatiu del Penedès.

La Xatonada Popular se celebrarà enguany a la plaça de Catalunya, al nucli antic, tot seguint el caire itinerant d’aquesta celebració pels tres nuclis del municipi. Començarà a les 10 del matí. “El plat fort, mai més ben dit, és l’espai de tast de xató, a càrrec de cinc dels restaurants del municipi que estan adherits a la Ruta del Xató”, explica la tinent d’alcalde de Turisme, Maite González. Es posaran a la venda 750 racions, al preu de 7 euros, que, a més del xató, inclouran pa i vi de la DO Penedès. Ho serviran els restaurants A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, Las Brasas i La Bodegueta del Pa Torrat.

També hi haurà un taller infantil de xató, dirigit pels Mestres Xatonaires de Calafell, on els alumnes aprendran a fer l’autèntic xató local. La festa estarà amenitzada pel grup d’animació “Ai Carai!i”. A més a més, i com en anys anteriors, també hi haurà una fira d’aliments artesanals i la vuitena Trobada de plaques de cava.

La quinzena gastronòmica

Vuit restaurants de Calafell posen marxa aquest diumenge la quinzena gastronòmica del xató. Són vuit establiments adherits a la Ruta del Xató (A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, Vell Papiol, Las Brasas, La Bodegueta del Pa Torrat, Petit Duval i l’Estany), que oferiran els seus menús basats en el xató de Calafell, complementat pels millors plats de la carta dels establiments i amb preus que van dels 19,90 als 38 euros (IVA inclòs).