Bonaterra enceta l’agost festiu al municipi d’Albinyana

A Albinyana, els actes de la Festa Major coincidiran amb la festa del patró, Sant Bartomeu, i aniran des del 22 fins al 26 d'agost

Imatge d'un dels actes de la Festa Major d'Albinyana. Foto: Cedida

Aquest primer cap de setmana d’agost, Bonaterra dona el tret de sortida als actes festius que durant tot el mes ompliran de festa els diferents indrets del municipi d’Albinyana.

Aquest divendres hi haurà jocs de taula, exhibicions de balls populars, concert, bingo popular i actuació de “Joel de la Pepa”. El dissabte serà el torn de la festa de l’escuma, vermut amb Dj, campionats de futbol i ping pong, zumba, exhibició de break dance, sopar popular, monòleg amb Edu Mutante, disco mòbil i nit jove amb Dj Cristian Calvo. Ja per acabar el diumenge hi haurà inflables d’aigua, berenar per a tota la canalla i ball amb l’orquestra “Supernova Quintet”.

Després de Bonaterra, agafarà el relleu la Papiola durant el segon cap de setmana d’agost. A Albinyana, els actes de la Festa Major coincidiran amb la festa del patró, Sant Bartomeu, i aniran des del 22 fins al 26 d’agost. El calendari de Festes Majors acabarà a Les Peces, entre el 30 d’agost i el 2 de setembre.

El Nyctalus, protagonista destacat

La bèstia de foc local, el Nyctalus Albinyanensis, amb motiu del seu 10è aniversari, serà el gran protagonista de la Festa Major d’Albinyana, ja que serà l’encarregat del pregó d’inici de la festa. També, per celebrar aquest aniversari,  enguany hi haurà una  cercavila de foc especial, el dia de Sant Bartomeu, amb el mateix Nyctalus, el Cabrot i el ball de diables del Vendrell. I la bèstia local, acompanyada d’un altre drac,  serà present a la cercavila de foc de les Peces,  el darrer dia del mes.

Estrena dels Capgrossos fantàstics

La festa és també un aparador  destacat per a  totes les entitats i grups locals A part de les cercaviles de foc destaquen les matinades dels grallers “La Cresta de la Canya”, i la dels “Els Desmanegats” a les Peces, les exhibicions dels grups locals que ballen flamenc i sevillanes o l’actuació de la coral de la Parròquia. Es preveu que el divendres 23 d’agost es faci el bateig i l’estrena dels nous Capgrossos albinyanencs inspirats en els éssers fabulosos i  fantàstics   de l’obra de l’escriptor Joan Perucho.

El Mag Lari, The Penguins, la Loca Histèria i els monologuistes Edo Muntate i Txabi Franquesa actuaran al municipi

Algunes de les actuacions més destacades de la programació són la del Mag Lari que presentarà el seu espectacle “Una nit amb el mag Lari” el divendres 23 d’agost, a Albinyana i el concert de família el diumenge 25 a la tarda, amb The Penguins i el seu “Regaee per xics”  Els dos actes  es faran a la pista de l’escola Joan Perucho.

 A les Peces, el concert jove  anirà a càrrec de “la Loca Histèria” durant la nit del dissabte 31 d’agost. A les festes majors de Bonaterra, destaca l’actuació del monologuista Edu Muntante aquest dissabte a la nit i a la Papiola la de Txabi Franquesa el diumenge 11 d’agost al vespre.

Actes per a tots els públics.

La programació inclou actes esportius com campionats de pàdel, natació o petanca, activitats adreçades als més petits com inflables a les piscines, animacions infantils, tobogan gegant aquàtic o festes d’escuma, sopars populars a la fresca, cercaviles de grups de cultura popular,castells, sardanes, xarangues, cantades d’havaneres, actuacions de dj i balls amb orquestres com la Montecarlo a Albinyana, l’Slogan a les Peces i el show de la Macro Disco Làser Show by Rufino a la Papiola, o la  “Supernova Quintet” a Bonaterra.

A cada indret,  la festa té particularitats importants, ja que estan pensades per entitats de cada nucli amb el suport de l’Ajuntament. Així la festa de Bonaterra es prepara des de l’Associació ARA, la de la la Papiola per l’Associació  de Veïns i Amics de la Papiola, mentre que  a Albinyana coorganitza la Societat Recreativa i a les Peces,  l’Agrupació Recreativa.

Podeu veure tot el programa complet clicant aquí.