Bonastre implementa nous contenidors per tal de reduir l’incivisme

L'empresa EcoBP vol comprovar si aquest sistema funciona correctament, per tal d'anar-lo exportant als altres 10 municipis del Baix Penedès adherits a aquesta empresa

Des d’aquest dijous la comarca ha decidit implantar una prova de tancament a 5 contenidors al municipi de Bonastre. L’empresa EcoBP vol comprovar si aquest sistema funciona correctament, per tal d’anar-lo exportant als altres 10 municipis del Baix Penedès adherits a aquesta empresa, i s’aplicaria de forma acotada en nuclis reduïts o al centre de la població.
L’objectiu que es planteja el Consell Comarcal és lluitar contra el mal ús de la recollida selectiva , sobretot ‘reduir els residus orgànics que es dipositen a la resta (rebuig), de tal manera que es separi correctament l’orgànica’, tal i com explica la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià. D’aquesta manera, el proper pas serà ‘detectar el mal ús dels contenidors, poder millorar els seus errors, i començar a establir bonificacions en la taxa per a aquells qui reciclen correctament els seus residus’.
El conseller comarcal de Medi Ambient, i alcalde de Bonastre, David Godall, ha afirmat que ‘la prova s’ha iniciat al seu municipi ja que té unes dimensions reduïdes. S’ha repartit en 3 punts, on s’ha detectat que s’hi aboca massa rebuig, i durarà 2 mesos’.
Els 5 contenidors són de resta i orgànica, queden tancats i només es poden obrir prement un botó que conté cada contenidor, per tant a nivell d’usuari, no tenen cap inconvenient quan tinguin previst anar a llençar les escombraries. L’afectació pel ciutadà és tan sols prémer un botó per l’obertura del contenidor; d’aquesta manera, l’únic que s’està comprovant és que funcioni la mecànica d’aquest tipus de contenidor, que no generi problemes d’obertura, i la freqüència en què el ciutadà aboca els residus. Si s’aprova el sistema, posteriorment ja es passarà a la personalització i identificació de cada ciutadà en el moment del reciclatge.
David Godall assegura que ‘cada ciutadà ha de ser responsable del que llença’, i tant el conseller comarcal com la presidenta aposten per ‘fer tot el que calgui des del Consell per millorar l’índex de reciclatge que té la comarca, que passa sobretot per aconseguir fer correctament el reciclatge en origen (és a dir, al contenidor)’.