Associacions de veïns i l’Ajuntament de Calafell s’uneixen contra els guarda-rails “assassins”

L'Ajuntament té previst demanar reunions amb la Diputació i la Generalitat que són els titulars de la TV-2126 i la C-31

Les associacions de veïns de Calafell i l’Ajuntament de Calafell es van reunir, aquest passat dilluns 27 d’agost, per fer un front comú, veïnal i polític, per exigir una solució als guarda-rails anomenats “assassins”, a les carreteres que passen pel municipi. La reclamació s’adreça a la Diputació de Tarragona, titular de la carretera TV-2126, que enllaça Calafell i Bellvei pel congost de la Cobertera, i a la Generalitat, pel que fa a la C-31, que creua pel cor del municipi des del límit amb el Vendrell amb el de Cunit.

El passat 24 de juliol, el jove calafellenc Ivan Navas, de 21 anys, va perdre la vida a la TV-2126 en impactar contra la tanca de seguretat. Els pals que subjecten aquestes tanques actuen com una guillotina quan un motorista cau i hi va a parar. Des de llavors, a tot Calafell, especialment al nucli de Segur, d’on era la víctima, s’ha aixecat un clam per exigir la instal·lació de proteccions que evitin aquest perill.

En la reunió, l’Ajuntament va informar les associacions veïnals que ja s’ha adreçat per escrit tant a la Diputació com a la Generalitat, reclamant una solució urgent. També que ja s’ha contactat amb l’Ajuntament de Bellvei, i que es farà amb els del Vendrell i Cunit, per reforçar el front institucional d’aquesta protesta. Finalment, que hi ha una moció en aquest sentit que es portarà al ple municipal del mes de setembre.

Els col·lectius veïnals, de la seva banda, impulsaran un manifest en aquesta mateixa línia i buscaran adhesions a tot el municipi i fins i tot als municipis propers. També participaran en una reunió amb els responsables de carreteres de la Diputació i de la Generalitat que demanarà l’Ajuntament. La seva voluntat és la de mantenir un front social actiu en pro d’aquesta causa, per la qual ja es van mobilitzar fa més de deu anys, quan es va renovar la carretera de la Cobertera.