Valoració dels primers 100 dies de mandat de l’ajuntament del Vendrell

Aquest govern està obert als altres grups municipals per incorporar-se i ampliar aquest espai majoritari de consens que hem constituït en favor de la convivència i la cohesió social al municipi

Imatge de la roda de premsa dels 100 dies de govern de l'ajuntament del Vendrell. Foto: Cedida

El 15 de juny passat, amb l’elecció de l’alcalde, començava un nou mandat i un nou govern. En aquests 100 primers dies hem conformat un govern municipal amb voluntat de donar estabilitat i impulsar polítiques de progrés social al municipi. En aquest govern s’han integrat, a més del PSC, el grup de l’alcalde, l’AVP, i Cs. Tots tres grups compartim el projecte d’equilibrar i cohesionar el municipi, dimensionant millor els serveis municipals a tots els nuclis habitats, barris i urbanitzacions, impulsar una millora de l’entorn urbà (dels carrers) i l’actualització dels serveis públics després dels anys més difícils de la crisi.

Aquest govern està obert als altres grups municipals per incorporar-se i ampliar aquest espai majoritari de consens que hem constituït en favor de la convivència i la cohesió social al municipi. I també oberts per treballar conjuntament els reptes pendents com: en matèria urbanística (un nou POUM), mediambiental (lluita contra el canvi climàtic) o de drets socials (lluita contra qualsevol tipus discriminació). O com hem fet, acordant actuacions concretes a través de les mocions i propostes de resolució presentades als dos plens ordinaris: s’han aprovat 12 de les 13 de mocions o propostes de resolució presentades pels grups de l’oposició.

Aquest govern té com a prioritats:

1) La millora del nostre entorn urbà:
a) Dotant les partides de Via Pública per impulsar un Pla Renove d’asfalt i voreres (Asfalt carrers: SANT SALVADOR, c/ Abat Bassa; TORREBLANCA, c/ Maladeta; SECTOR SANATORI, avinguda Ferrocarril, i EL VENDRELL (POBLE), c/ Josep Carner. Vorera EL VENDRELL (POBLE) c/ Sant Xavier (banda del nou SOC). PÀRQUNG Estació Sant Vicenç Calders. b) Campanyes de conscienciació cívica, com l’Operació Matalàs per reduir els abocaments incontrolats de residus domèstics a la via pública. c) Nou servei de neteja viària que augmentarà i millorarà el servei (està pendent de renovació des de l’any 2016).

2) Inclusió social: com per exemple,
a) Fent front a l’amenaça d’Endesa, agrupant-nos amb les altres administracions per donar una resposta conjunta per evitar els possibles talls de subministrament. I així ho vam fer enviant una carta de resposta a Endesa, el dia 18 de setembre, d’acord amb l’escrit preparat per la Generalitat, les quatre diputacions i les entitats municipalistes.
b) El proper ple d’octubre està previst passar per aprovació les ordenances fiscals i, com a novetat proposarem un recàrrec en l’IBI per aquells gran tenedors d’habitatge domèstic (és a dir, preferentment bancs). Amb la finalitat que tots aquells grans tenedors que tinguin pisos buits des de fa més de 2 anys tindran un recàrrec. Aquest recàrrec busca animar que es posin en lloguer aquests habitatges i, per tant, més oferta que ajudaria a reduir preus de lloguer, i perquè aquests pisos buits implica en moltes ocasions problemàtiques d’ocupacions il·legals.

c) Educació, gran prioritat del govern, amb nous cicles formatius (Grau mitjà d’activitats esportives i Grau superior d’integració social); un nou centre educatiu, un institut escola que implica l’oferta educativa amb un nou model pedagògic, i ampliació de l’Escola d’Adults, amb noves aules i incorporant un nou professor contractat per l’Ajuntament. 50 mil euros en millores i manteniment.

3) Millora de l’administració pública municipal.
a) La millora dels serveis públics també passa per la millora de les condicions laborals dels treballadors: hem aprovat la reducció de la jornada laboral a 35 hores i s’han fet efectiu els increments de sous pendents.

b) Més transparència i qualitat de la comunicació de l’Ajuntament amb un nou disseny de la pàgina web i adaptada a qualsevol dels dispositius electrònics, que properament presentarem.

c) Inici de l’execució dels projectes estratègics: l’ampliació de l’illa de vianants del Dr. Robert, que el dia 30 de setembre comencen les obres, amb l’objectiu de convertir aquest carrer en un nou eix comercial. I, en breu, aprovació, dels projectes d’urbanització de la plaça Germans Trillas i de rehabilitació de l’edifici del Tabaris del projecte FEDER.
Durant aquests 100 dies, a més, aquest govern ha gestionat, amb èxit, esdeveniments de magnitud important que han exigit la màxima coordinació dels serveis municipals, i que vull aprofitar per agrair i felicitar la seva professionalitat. Per exemple:

a) El Festiuet, un festival de música amb més de 5.000 assistents i que es va celebrar el cap de setmana del 9-11 d’agost a Coma-ruga, amb cap incident i amb una valoració molt positiva per part dels veïns i comerços dels nuclis marítims.
b) I el robatori del remolc dels gegants del Vendrell, amb els gegants que, finalment, gràcies a la mobilització ciutadana per les xarxes es va resoldre també satisfactòriament.