Protestes a VNG contra la detenció de nou independentistes acusats de terrorisme

Entre les principals afectacions que va deixar la protesta a la ciutat, cal destacar el tall de circulació realitzat per Mossos d'Esquadra a l'Avinguda Garraf i que va donar lloc a una llarga retenció de vehicles

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de la concentració a la Plaça de la Vila. Cedida

Les protestes dels CDR, grups als quals pertanyen alguns dels nou detinguts a qui s’acusa de terrorisme, no es feien esperar i a través de les xarxes socials començaven a realitzar les primeres convocatòries.

A la capital del Garraf, la Plaça de la Vila aplegava a un nombrós grup de persones que es manifestaven en contra de les nou detencions que s’havien realitzat en una operació executada per la Guardia Civil en companyia de Mossos d’Esquadra. La concentració que va començar a les vuit del vespre amb la lectura de diferents manifests, va desplaçar-se fins a la caserna de la Guardia Civil sota crits i proclames independentistes.

Entre les principals afectacions que va deixar la protesta a Vilanova i la Geltrú, cal destacar els talls de circulació realitzats per Mossos d’Esquadra en vies altament transitades com són la carretera c246a, també coneguda com a carretera general,  o a l’Avinguda Garraf i que van provocar una llarga retenció que arribava fins a l’Avinguda Eduard Toldrà. A més a més, diferents veïns dels carrers adjacents es varen veure afectats pel fet de no poder arribar als seus domicilis durant quasi una hora.

Imatge de la retenció a l’Avinguda Garraf. Cedida

Segons anuciava el ministre en funcions de l’interior, Fernando Grande Marlaska, les detencions es duien a terme com a resultat d’una investigació policial que feia més d’un any que era en marxa. En el mateix sentit, la Fiscalia acusa els detinguts de formar part d’un “grup terrorista d’índole secessionista català que preparava projectes terroristes amb fins secessionistes”.

Des del ministeri públic, l’operació policial s’ha ordenat davant la “certesa” que els acusats pensaven actuar entre l’aniversari de l’1-O i l’anunci de la sentència del judici als dirigents independentistes al Tribunal Suprem. “S’ha procedit a la detenció dels implicats per avortar el projecte que hauria pogut ocasionar danys irreparables a causa de com d’avançats estaven els preparatius”.

Entre els materials requisats durant les intervencions als domicilis, els agents policials varen incautar diferents substàncies amb què es fabriquen explosius i diferents mapes d’edificis públics. Dos dels nou detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs i està previst que els altres set passin a disposició judicial aquest dijous a Madrid.