Som Poble-ERC reivindica la necessitat d’acabar la construcció del Casal de Gent Gran

També aposten per la creació d'un parc comestible d'horts socials i ecològics al Tancat del Galan, al costat de l'inacabat Casal de Gent Gran

Imatge de Marc, Eva i Gisela de Som Poble - ERC El Vendrell. Foto: Cedida

La construcció del Casal de Gent Gran del Tancat del Galan es consolida com una de les propostes prioritàries de Som Poble-ERC per al proper mandat. La zona en que està prevista situar-hi l’equipament ha estat una eina d’especulació en múltiples ocasions, fent perillar el seu ús inicial. No obstant, la proposta va més enllà. Som Poble-ERC considera que l’espai podria ser, alhora, un lloc per a la gent jove on es podrien produir sinergies d’enriquiment mutu entre generacions. Tot i així, i malgrat la gran il·lusió que la continuació d’aquest projecte produeix, cal reconèixer que presenta dues problemàtiques serioses: l’estat de l’estructura que està abandonada des de fa set anys sense cap mena de protecció i els recursos econòmics per a la finalització de l’edifici i els seu equipament i manteniment.

Un parc d’horts urbans al costat del Casal

Som Poble-ERC aposta per la creació d’un parc comestible d’horts socials i ecològics al Tancat del Galan, al costat de l’inacabat Casal de Gent Gran. La proposta es consolida com una bona mostra de les línies estratègiques del seu programa polític per a aquestes eleccions municipals, responent a un criteri prioritari: la necessitat d’invertir en tot allò que generi un important retorn social i ambiental. Sostenibilitat ambiental, sobirania alimentària, dinamització comunitària… són alguns dels aspectes que posa en valor la candidatura després d’haver redactat el projecte a partir dels debats celebrats en les diferents fases d’elaboració col·lectiva del programa electoral.