L’ajuntament de Banyeres cedirà espais públics per a la celebració del referèndum

La moció s'ha aprovat per ple extraordinari en segona votació amb els vots a favor del PDeCAT i ICV

S’ha aprovat la cessió d’espais públics per l’1-O aquest passat 31 d’agost en un ple extraordinari celebrat a l’ajuntament d’aquesta localitat.

L’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach (BNY), ja va manifestar la voluntat de retirar aquest punt de l’ordre del dia el passat ple ordinari celebrat el 3 d’agost. Malgrat això, la insistència del PDeCat de Banyeres en incloure aquest punt, ha deixat palès que era per temes personals amb l’alcalde del municipi.

El BNY i l’alcalde Benach, han explicat que davant les declaracions fetes pel president de la Generalitat als mitjans de comunicació en que preveu una convocatòria pel proper dia 6 de setembre per l’aprovació de la llei del referèndum i seguidament la convocatòria per l’1 d’octubre, “és millor no avançar-se a la convocatòria” i es reitera des d’alcaldia “que encara hi ha temps de maniobra i amb totes les garanties legals que doni la Generalitat de Catalunya”.

Per totes les raons exposades, l’alcalde de Banyeres, s’ha abstingut en aquesta votació i ha manifestat que l’1 d’octubre actuarà tal com va manifestar en reunions privades i amb altres col·lectius.