La CUP de Calafell proposa crear zones wi-fi gratuïtes al municipi

El grup municipal plantejarà a la moció del proper ple, encomanar als serveis tècnics municipals un estudi de viabilitat i un calendari d’aplicació

La CUP de Calafell vol habilitar punts gratuïts d’accés a internet en diversos equipaments públics i zones cèntriques del municipi. Els cupaires destaquen que amb el creixement de les tecnologies digitals, aquest tipus d’iniciatives garanteixen i democratitzen el dret a la informació, especialment per a aquelles persones amb dificultats econòmiques. Recorden que l’estat espanyol presenta unes de les tarifes de telefonia i internet més elevades de tota la Unió Europea, fet que obliga moltes famílies a suprimir aquest tipus de despeses per poder arribar a final de mes.

El partit municipalista subratlla que mesures d’aquest estil ja s’apliquen a molts altres pobles i ciutats de forma exitosa. D’altra banda, recalquen que l’accés gratuït a la xarxa en parcs o places “potencia el caràcter mediterrani i de vida al carrer que caracteritza el nostre poble i el nostre país, essent també un servei més de qualitat cap a la ciutadania i persones que ens visiten”. Alhora, la CUP apunta a l’actual procés d’implantació de fibra òptica al municipi com un fet que pot generar sinèrgies positives amb aquest servei, abaratint-ne el cost i millorant-ne la qualitat.

En una moció que es presentarà al ple del proper dilluns, el grup municipal planteja encomanar als serveis tècnics municipals un estudi de viabilitat i un calendari d’aplicació. La proposta identifica alguns equipaments i zones urbanes que presenten una major afluència de persones i que podrien beneficiar-se d’aquesta mesura. Per exemple, els poliesportius i camps de futbol de Calafell i Segur, la zona peatonal de la Platja de Calafell, la plaça Catalunya a Calafell Poble, la plaça del Port i el tram central del Passeig Marítim de Segur o l’eix de Segur Centre entre les places Mediterrani i Pau Casals.