Junts per Catalunya de la Vegueria Penedès dona suport als pagesos

Recordem que els pagesos faran una vaga el pròxim 5 de setembre per l'agravi que estan patint pels preus que els hi volen pagar pel raïm

Imatge de l'assemblea que els viticultors han fet a la plaça de l'Ajuntament de Vilafranca aquest 16 d'agost de 2019. Foto: ACN

La secció penedesenca de Junts per Catalunya dona suports als pagesos i vol impulsar una moció als ajuntaments i consells comarcals de la vegueria per donar suport a la pagesia del territori que reclama uns preus justos del raïm.

Pel partit Junts per Catalunya del Penedès el pagès és un actor imprescindible per conservar el paisatge i la identitat penedesenca. La funció del pagès és estructural, des de la seva feina al camp, les seves tradicions, la seva funció ordenadora i conservadora del paisatge, i la seva funció en el desenvolupament del Enoturisme, un sector turístic estratègic pel Penedès.

Recordem que els pagesos faran una vaga el pròxim 5 de setembre per l’agravi que estan patint pels preus que els hi volen pagar pel raïm. De fet, altres anys a aquestes alçades del mes d’agost, alguns pagesos ja havien començat la recollida de raïm, però enguany encara no.

A la moció, Junts per Catalunya, demana la constitució d’una taula de treball amb les conselleries d’Agricultura, d’Empresa, el sector empresarial del Cava i els sindicats  pagesos i els representants del territori per tal d’ afrontar els reptes de present i de futur del sector i del Penedès.

Des de Junts de Catalunya del Penedès es mostren disposats a consensuar la moció amb la resta de formacions polítiques del territori per tal de fer un front comú del Penedès respecte a aquesta problemàtica.

És per tot això que des de la formació de Junts per Catalunya del Penedès proposaran a totes les seves seccions locals de la Vegueria que impulsin aquesta moció.