Desestimat el contenciós presentat per Maguy Antolín i ERC contra l’Ajuntament de La Bisbal

Des del jutjat no veuen vulneració dels seus drets fonamentals perquè no van votar i ningú els hi va impedir que votessin al ple

Imatge de l'ajuntament de La Bisbal del Penedès. Foto: Cedida

El passat mes d’agost es va celebrar un Ple extraordinari per la moció de censura presentada per la regidora no adscrita i els regidors i regidores d’ERC. La van presentar a començaments d’agost entre els 5 regidors d’ERC i la regidora del PSC, proposant la Sra. Maguy com alcaldessa. Entre el dia que van presentar la moció de censura i el dia que es va celebrar el Ple, el grup local del PSC va expulsar del partit la Sra. Maguy, passant a ser regidora no adscrita.
El dia del Ple de moció de censura on es proposava com alcaldessa la Sra. Maguy (regidora amb menys vots obtinguts el 2015), tant els regidors d’ERC com la regidora no adscrita no van votar al·elegant el que deia el secretari de la corporació.
El secretari va llegir i explicar la normativa on diu que no són vàlids, en una moció de censura, els vots d’aquells regidors que en el moment de votar no estan sota les mateixes sigles en les què es van presentar. Per tant, la moció no va prosperar.
Durant la tardor la regidora no adscrita i els regidors i regidores d’ERC van presentar un contenciós administratiu als jutjats contra l’Ajuntament, al·legant que s’havien vulnerat els drets fonamentals de la regidora no adscrita.

El dimarts dia 5 de març, Dani Caballero, primer secretari de l’agrupació local del PSC de La Bisbal del Penedès i Helena Arribas, responsable del comité de garanties del PSC van ser cridats a testificar al jutjat contenciós número 1, en el que com a testimonis van explicar el procediment d’expulsió que té el partit.

Ahir l’ajuntament de La Bisbal del Penedès va rebre una carta conforme aquest contenciós no prospera, perquè des del jutjat no veuen vulneració dels seus drets fonamentals perquè no van votar i ningú els hi va impedir que votessin al ple.
Aquesta sentència no és ferma i això vol dir que tant la regidora no adscrita com els regidors i regidores d’ERC poden recórrer i allargar-ho tot una mica més.