Candidats d’ERC valoren al Vendrell la mobilitat de mercaderies ferroviàries al Camp de Tarragona

Laura Castel i Joan Basseda estan preocupats pel futur col·lapse ferroviari que es produirà en pocs anys

Imatge de Laura Castel i Joan Basseda durant la roda de premsa. (Cedida)
La candidata número 2 al Senat per Tarragona, Laura Castel, ha estat aquest al Vendrell per explicar una vegada el posicionament d’Esquerra amb una de les infraestructures vitals al nostre territori, com és tot l’entramat i trànsit ferroviari. Castel, acompanyada també pel candidat numero 3 al Congrés, Joan Basseda, ha recordat una vegada més que actualment passen 1200 trens de mercaderies al mes per vies que travessen nuclis urbans com els del Vendrell. Les estimacions xifren que aquest trànsit es multiplicarà per vuit des d’ara fins al 2025, el que suposa un augment del 710% i que serà llavors quan es produirà el col·lapse total de la via. La candidata al Senat ha expressat l’estupefacció quan el coordinador del Corredor del Mediterrani va anunciar que no emprendran cap acció fins que aquesta situació de col·lapse es produeixi.
Des d’ERC hi ha la ferma determinació de seguir fent tota la pressió possible, com s’ha fet fins ara per tal que, juntament amb la Plataforma Mercaderies per l’interior, aquest tema estigui a l’agenda política fins a la total solució. Laura Castel ha posat en valor que a diferència d’altres partits “Esquerra no aposta per recuperar la línia Reus – Roda perquè no resol el problema en poblacions com l’Arboç, el Vendrell o Vilafranca, sinó que simplement el que es faria seria traslladar el nyap uns quilòmetres més enllà. ERC defensa una línia segregada i exclusiva per a mercaderies que doni sortida a un autèntic Corredor Mediterrani”.
Actualment els gran gruix del trànsit de mercaderies, més d’un 90%, es fa per carretera i d’aquesta manera s’està molt lluny de complir amb els objectius de desenvolupament sostenible com la descarbonintzació. És per totes aquestes raons que Esquerra aposta per a que totes les llagues distàncies de mercaderies es facin amb tren i, en el cas de la demarcació de Tarragona, es facin a través d’una plataforma segregada exclusiva per a mercaderies.