Calafell aprova el pressupost del 2018 per un import de 47,69 milions d’euros

Les abstencions dels regidors d'ERC i del regidor no adscrit han fet possible que l'equip de govern pugui aprovar aquest pressupost

Calafell finalment disposa de l’aprovació inicial del pressupost per al 2018 amb un import de 47,69 milions d’euros. Aquest pressupost és un 4,19% més alt que el del 2017 que va ser de 45,78 milions d’euros i inclou també el dels organimes autònoms i el de l’empresa municipal CEMSSA. El pressupost general de la corporació serà de 47.593.022,75 euros; el de l’organisme autònom Fundació Castell de Calafell, 404.947,57 euros; i el de CEMSSA, de 1.878.580,21 euros. El pressupost consolidat puja 49.876.550,53 euros.

Una de les novetats és que, en el capítol d’inversions, es deixen obertes diverses partides amb l’import mínim, 1.000 euros, però que es podran ampliar posteriorment. Els fons provindran de modificacions internes del pressupost i del romanent d’altres inversions que no s’hagin exhaurit. Entre els projectes que es nodriran econòmicament amb aquesta fórmula hi ha l’adequació de voreres i la senyalització de la nova mobilitat a les urbanitzacions, el projecte de l’escola municipal de música i dansa, la segona fase del centre cívic del Port de Segur, l’adquisició d’un nou edifici per a la brigada municipal, la instal·lació de jocs infantils i de mobiliari urbà.
El pressupost ha tirat endavant amb els 9 vots a favor de l’equip de govern (PSC, UAM, PP), 8 en contra (CiU, CUP i Ciutadans) i tres abstencions (ERC i regidor no adscrit). L’alcalde, Ramon Ferré, ha indicat que es va presentar una proposta als diferents grups de l’oposició i “es va demanar obrir un diàleg per tal de fer esmenes i introduir modificacions en aquest pressupost, establint un diàleg que no s’havia produït mai, encara. No tots els grups han fet aportacions. La CUP i Ciutadans no han volgut negociar aquests pressupostos ni han fet cap esmena o aportació. En canvi, tant CiU com ERC han fet aportacions que, en major o menor mesura, el govern ha recollit per a ampliar el consens”.
Ferré ha afegit que “el pressupost arriba amb retard per les dificultats del nou sistema informàtic de comptabilitat municipal i perquè calia esperar els Pressupostos Generals de l’Estat per saber les modificacions salarials del personal”.
En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que “es pretén consolidar un pressupost que ja està gestionat en gran part, però millorant alguns dels serveis que, actualment, ja es presten”. I ha subratllat que “el pressupost del 2018 és el primer que contempla inversions decidides amb Participació Ciutadana, a través dels pressupostos participatius, com són l’aparcament del Clos del Becu, l’aparcament de l’escola del Castell i la millora de la xarxa de pluvials del carrer Pescador”.

Aprovada l’elaboració de pressupostos participatius per al 2019

També en el ple ordinari d’ahir es va fer l’aprovació inicial per a l’elaboració de pressupostos participatius per al 2019 i que compta amb un import de 400.000, l’1% del pressupost total i que enguany inclou novetats; en comptes de fer la participació a través de butlletes i urnes, es farà de forma telemàtica a través del web calafelldecidim i permetrà aportar un projecte per persona.

Aquest també es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC, PP i UAM), ERC i el regidor no adscrit i les abstencions del PDeCAT i Ciutadans.

Calafell reclama la retirada dels guarda-raïls de la TV-2126 i la C-31

El que en principi, va ser una moció que presentava el grup municipal del PSC finalment tots els grups s’hi van sumar a la retirada dels guarda-raïls de la TV-2126, la C-31 i de totes les carreteres de propietat municipal.