Amadeu Benach: “L’afany de protagonisme del PDeCAT de Banyeres només és equiparable a la seva falta de projecte municipal”

L'alcalde de Banyeres del Penedès es defensa de les acusacions del PDeCAT de Banyeres indicant que només tenen la intenció de fer mal al Govern municipal, barrejant el referendum amb la política del municipi i sense tenir en compte l'interès de tots els habitants de Banyeres

Anuncia aquí la teva empresa – La Ciutat – 728×120

L’ajuntament de Banyeres del Penedès, ens ha fet arribar un comunicat de certa rellevància pel que fa a la política municipal d’aquest municipi, per la qual cosa l’hi lliurem als nostres lectors en la seva totalitat i sense cap tipus de filtre, ja que considerem que en aquest cas tan sensible que es presenta, el millor és no canviar res d’aquest text. D’aquesta manera evitarem malentesos intencionats per terceres parts. De la mateixa manera, també us presentem el text íntegre que PDeCAT de Banyeres va fer arribar als mitjans per a la seva publicació.

Sobre la publicació en diversos mitjans de comunicació de la nota de premsa del PDeCAT de Banyeres, l’ajuntament de Banyeres del Penedès vol aclarir que:

Setmanes abans del ple ordinari del dia 3 d’agost, l’alcalde de Banyeres del Penedès Amadeu Benach, es va reunir amb membres de l’ANC de Banyeres en la que va indicar el seu posicionament davant l’1-O. En aquesta reunió, Amadeu Benach va demanar un voluntari que fos el coordinador de l’1-O i els hi va oferir als dos representants del PDeCAT de Banyeres, Jordi Guasch i Núria Figueres, els quals ho van rebutjar per por a la sanció econòmica que es pot imposar.

Dies després, el PDeCAT de Banyeres va presentar la moció sobre la cessió d’espais municipals per a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. A la reunió de portaveus habitual, Amadeu Benach ja va deixar clar al portaveu del PDeCAT de Banyeres, Jordi Guasch, que aquesta moció no la podien passar pel ple ja que l’alcalde havia parlat amb altes esferes i alcaldes del PDeCAT en que tots estaven d’acord en fer el mateix procediment que l’alcalde del BNY.

Evidentment i per sorpresa de tots i amb el tarannà habitual d’anar contra el govern de Banyeres, el PDeCAT va presentar aquesta moció que va ser denegada la seva inclusió en l’ordre del dia, per la majoria plenària.

L’alcalde del BNY, Amadeu Benach té molt clar el que farà el dia 1 d’octubre.

Segons ha indicat Amadeu Benach “l’afany de protagonisme del PDeCAT de Banyeres només és equiparable a la seva falta de projecte municipal. Només ells poden voler fer demagògia sobre un tema tan sensible com és el referèndum. Aquest govern no es posarà al seu nivell davant la seva falta de sensibilitat a la possible independència de Catalunya. El que està fent el PDeCAT de Banyeres ara no toca. Ara toca paciència, discreció,…i anar tots junts a esperar l’1 -O i no entrar en la vella política de batalletes”.

Amadeu Benach, alcalde de Banyeres és molt més independentista que ells, però anteposa el municipi de Banyeres i l’interès nacional.

També es vol aclarir que l’alcalde de Banyeres del Penedès pertany al grup BNY-AM i no a ERC (com s’està indicant en la nota de premsa dels antics convergents de Banyeres) i que el grup BNY-AM és un grup municipal que es va presentar a les eleccions del 2015.

Referent a les afirmacions del PDeCAT de Banyeres, indicar que “barrejar la política municipal amb la del país, és intentar fer mal en un tema tant delicat com és el referèndum”.

A continuació, us mostrem el text íntegre que PDeCAT de Banyeres va passar als mitjans de comunicació pel que fa a aquest assumpte.

ERC de Banyeres rebutja pronunciar-se sobre la cessió d’espais pel referèndum

El passat dia 3 d’agost es va celebrar un Ple Ordinari a la sala de plens de l’Ajuntament de Banyeres.

Per aquest Ple, els membres del grup municipal del PDeCAT havien presentat, en temps i forma, una moció sol·licitant que s’aprovés la cessió d’espais municipals per a la celebració del Referèndum de l’1 d’Octubre.

Una moció que no es va voler incloure en l’ordre del dia de la convocatori, per part de l’Alcalde republicà Amadeu Benach. Davant d’aquest fet els tres regidors del PDECAT van sol·licitar que fos incorporada a l’ordre del dia en el decurs de la mateixa sessió plenària, per motiu d’urgència, al·legant que és una moció que perd tot el sentit en cas de demorar-se en el temps. Situació de demora que, per altra banda, ja acostuma a ser habitual en la majoria de mocions presentades per aquest grup.

En la petició d’incorporació de la moció es va advertir que fora interessant poder-se debatre i votar en aquella sessió perquè evitaria la necessitat de convocar un ple extraordinari únicament per aquest punt, amb el cost econòmic i de temps que això comportaria. Tot i així tota la resta de grups representats ERC, ICV i PSC, hi van votar en contra, deixant sol al grup de PDeCAT defensant la seva proposta.

Els membres del grup de PDeCAT lamenten profundament aquesta situació de rebuig contra la proposta presentada, i en especial per part de l’Alcalde i el seu grup. Una formació, ERC, que suposadament és favorable al procés de canvi que esta vivint el nostre país, però que a l’hora de la veritat defuig fer palès aquest posicionament polític.

Inclús obviant el motiu de la moció presentada, consideren molt poc democràtic que des de la posició de poder que ostenta l’actual alcalde, aquesta sigui utilitzada per dificultar i fins i tot impedir el debat democràtic dels plens en els assumptes que no li interessen.