Poca afluència de compradors en la reobertura del mercat de Coma-ruga del Vendrell

Un dispositiu de Protecció Civil vetlla pel compliment de les mesures de seguretat

El Vendrell en transformació – Ajuntament del Vendrell
Poca afluència de compradors en la reobertura del mercat ambulant de Comar-ruga al Vendrell aquest dissabte. Només han obert prop d’una desena de parades dedicades a l’alimentació. La resta de paradistes ho faran a partir del cap de setmana que ve quan s’hagi passat a la fase 1 del pla de desconfinament, tot i que es regularà segons l’aforament permès. Una dotació de Protecció Civil del municipi ha vetllat per garantir les mesures de seguretat i de distanciament social.
Els comerciants han muntat les parades mantenint les distàncies de seguretat entre uns i altres al llarg de l’avinguda del Parlament de Catalunya del nucli de Coma-ruga. Els paradistes també han instal·lat mampares i senyalitzat l’espai per garantir l’aïllament social. A més, tampoc han permès als compradors manipular els aliments. Un dels venedors, l’Alfonso López, ha col·locat un gel desinfectant a la seva parada per tal que els clients es poguessin netejar les mans.

“Després de 55 dies tancats a casa, m’he sentit estrany, no s’havia ni com muntar la parada”, ha afirmat López. El paradista ha explicat que la jornada ha estat “molt tranquil·la”, perquè poca gent s’ha assabentat de la reobertura del mercat i, a banda, opina que encara hi ha molta gent que té por del virus. López ha apuntat que els venedors ambulants s’hauran de “reinventar” si volen sobreviure a la crisi sanitària i ha demanat més col·laboració a les administracions per ajudar al petit comerç i, en concret, als comerciants ambulants.

Per la seva banda, la regidora de Fires i Mercats de l’Ajuntament del Vendrell, Maria Luz Ramírez, ha indicat que amb el pas a la fase 1 del pla de desconfinament, les parades de complements i roba podran reobrir a partir de dissabte vinent. Malgrat això, la reobertura serà esglaonada, ja que es regularà l’aforament. “Estem mirant tècnicament per poder repartir totes les parades i que es pugui respectar les distàncies de seguretat”, ha subratllat la regidora.

“És important dinamitzar el comerç del municipi i recuperar el mercat per dignitat al comerciant. Tots estem molt cansats, el confinament ha estat molt pesat i molt trist per totes les pèrdues humanes. Això és l’inici de la nova normalitat”, ha tancat.