La carretera d’accés a Santa Oliva ampliarà la seva calçada i millorarà la seguretat del trànsit de vehicles i vianants

La Diputació de Tarragona ha aprovat inicialment el projecte de condicionament de la TV-2128 amb un pressupost de contracta proper als 900.000 euros

La Diputació de Tarragona ha aprovat inicialment el projecte de condicionament de la carretera TV-2128, d’accés a Santa Oliva, per adaptar-la al volum de trànsit que registra i millorar les condicions de seguretat, tant dels vehicles que hi circulen com dels vianants.  Els treballs contemplen l’adequació dels 285 metres de tota aquesta via, de la qual és titular la Diputació de Tarragona, amb un pressupost d’execució inicial de 899.946 euros. El projecte es troba en període d’exposició pública, previ a la seva aprovació definitiva. Els treballs, que s’adjudicaran després de culminar la tramitació preceptiva, tenen una durada prevista de sis mesos.

La carretera TV-2128 uneix el nucli de Santa Oliva amb la rotonda de la TP-2125 que va del Vendrell a Sant Jaume dels Domenys. El volum de trànsit en aquesta via s’ha vist incrementat de manera notable, i ja l’any 2014 suportava una intensitat mitjana diària de 3.232 vehicles. Els treballs projectats donaran resposta a les necessitats en matèria de seguretat i condicions del trànsit. Entre d’altres actuacions, es preveu una millora del traçat existent i l’ampliació de la calçada que passarà dels 5 metres actuals als 6,60 metres, i l’execució de noves voreres pel seu costat dret amb una amplada de 2 metres. A més, es construirà un pont de 3,80 metres d’amplada adossat a l’existent per solucionar el problema del pas pel pont actual.