Endesa reforma una línia elèctrica de mitjana tensió al Montmell per millorar el servei a la vall de Sant Marc

L'actuació ha comportat una inversió superior als 79.000 euros i millorarà el servei a gairebé cinc-mil clients repartits entre l'Alt i el Baix Penedès, l'Alt Camp i l'Anoia

Imatge d'una torre de mitjana tensió. (Foto: Lluís Tamayo)

Endesa ha acabat recentment els treballs per a reformar tecnològicament una línia elèctrica de mitjana tensió al terme municipal del Montmell, al Baix Penedès, amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei a la vall de Sant Marc, una important zona forestal del Camp de Tarragona. L’actuació ha suposat una inversió superior als 79.000 euros, aportants íntegrament per la Companyia, i s’han hagut d’habilitar camins provisionals i mitjans especials donada l’orografia dels terrenys i la zona de complicat accés.

L’operativa ha consistit en la renovació de 1.170 metres de cablejat de 25 kV, el desmuntatge de 19 suports de fusta i un de formigó, i la consegüent instal·lació d’11 torres metàl·liques, amb una disposició i disseny especial de les creuetes (el cap de la torre) per tal de protegir l’avifauna de la zona. En aquests suports, a més, s’ha instal·lat aïllament polimèric, uns nous elements que estan fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret, tenen un pes més lleuger i una major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps.

Aquesta actuació, tot i dur-se a terme al municipi del Montmell, beneficiarà els gairebé 5.000 clients que depenen de la línia on s’ha actuat, repartits entre nou municipis de diferents comarques. Això és: el Montmell (Baix Penedès), Aiguamúrcia (Alt Camp), la Llacuna (Anoia) i Pacs del Penedès, Pontons, Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix, Vilafranca del Penedès i Viloví del Penedès (Alt Penedès).

Aquests treballs formen part dels plans d’inversió de la Companyia tenen l’objectiu de dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques que hi ha al mercat, de manera que es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei a tots els clients de les comarques on opera.