Endesa electrificarà quatre polígons industrials del Baix Penedès

Es firma un conveni per energitzar els polígons de Les Planes, Les Planes Baixes, l’Albornar II i el Poet, i per ampliar la potència de dues grans empreses (Idiada i Granic), amb una potència total de 74,5 MW

Anuncia aquí la teva empresa – La Ciutat – 728×120

Endesa, l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès i diversos promotors privats van signar ahir al matí el conveni per energitzar 4 polígons industrials de l’interior de la comarca (Les Planes i Les Planes Baixes, a la Bisbal; l’Albornar II, a Santa Oliva; i el Poet, a Banyeres del Penedès), així com per ampliar la potència de dues grans empreses, Idiada i Granic. En total, hi haurà una potència de 74,5 MW.

El projecte per fer arribar l’energia a aquesta zona industrial preveu la construcció d’una nova línia elèctrica de mitjana tensió a 25 kV aèria amb torres metàl·liques, de quatre circuits i més de quatre quilòmetres de longitud, des de la subestació de Castellet i la Gornal, a l’Alt Penedès, fins als mateixos sectors industrials del Baix Penedès, a partir dels quals l’estesa de la línia es realitza en subterrani fins a connectar-se al seu interior. A la subestació caldrà també executar una ampliació amb 4 noves posicions de 25 kV per tal de connectar-hi la nova infraestructura, així com canviar un dels transformadors. És previst que els treballs durin uns 12 mesos i uns 2 anys a ampliar-ne la capacitat de transformació.

Aquests treballs responen a la iniciativa dels promotors que, d’acord amb les administracions i amb Endesa, permetran el desenvolupament econòmic del Baix Penedès.