Endesa comença el desballestament de la línia d’alta tensió que creua El Vendrell i Calafell

La Companyia procedeix a desmuntar 10,8 quilòmetres de cable i 56 torres als dos municipis

Endesa ha començat aquest dijous 28 de febrer, els treballs de desballestament de la primera de les 56 torres de la línia elèctrica d’alta tensió de 110 kV que creua El Vendrell i Calafell. Aquesta xarxa és fora de servei d’ençà que es va activar una infraestructura alternativa. L’operació comportarà el desmuntatge de 10,8 quilòmetres de cable i de totes les estructures metàl·liques, gairebé centenàries, ubicades dins dels nuclis urbans. Les obres de desballestament, previstes durant unes 12 setmanes, tenen un pressupost de 254.000 euros. Durant l’últim any, Endesa ha construït una nova línia de 110 kV per reforçar el subministrament a la zona, amb una inversió de més de 4,6 milions d’euros.
La companyia destaca que la nova xarxa, de 12,2 quilòmetres i 49 torres, ha de permetre incrementar la capacitat de transport d’energia de Calafell i El Vendrell i de la seva zona d’influència, dotant cada circuit amb 152,4 MVA de potència. Per minimitzar el seu impacte visual, s’ha construït aprofitant el passadís de serveis que recorre les autopistes AP-7 i C-32.

Al mateix temps, la nova xarxa creua la carretera N-340, la carretera TV-2126, la plataforma del ferrocarril Tarragona-Barcelona-Portbou, diverses rieres i torrents, línies aèries i subterrànies de telefonia, canonades d’aigua potable i l’etilenoducte subterrani Tarragona-Martorell.

A nivell tècnic, aquesta infraestructura compta amb aïlladors polimèrics, fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona, els quals tenen més resistència a les inclemències meteorològiques i als trets dels caçadors. Així mateix, també s’ha instal·lat un cable de terra dotat amb fibra òptica.