Amadeu Benach: “Ens estimem el nostre poble per sobre dels interessos personals”

Amadeu Benach es presenta a les eleccions municipals per segona vegada com a cap de llista del partit municipalista BNY - Un nou Banyeres

Imatge de l’alcalde Amadeu Benach i cap de llista del BNY.- Un Nou Banyeres Foto: Cedida

Com valores el teu mandat?

Positiu!! Molt Positiu per els només 3 anys que porto d’Alcalde. Ha estat el primer mandat del BNY-Un Nou Banyeres, i per aquest motiu hem tingut que treballar de valent per ficar-nos al dia de tots els temes que tenia pendents el nostre ajuntament, molts els desconeixíem ja que no havíem estat ni a la oposició. Quan vam entrar tot era nou per a nosaltres, però les ganes d’aprendre i treballar eren i són moltes. Ara podem dir que controlem, sabem i coneixem temes del nostre municipi i de la comarca que ens afecten a tots i que fa anys estaven aturats. Com Alcalde podria dir que ara puc passar-me hores i hores explicant molts temes i els seus motius, les seves justificacions i defensantlos, si cal, davant de qualsevol òrgan competent. També puc dir que tinc un equip que ja està preparat per seguir treballant com fins ara, però amb un major coneixement i experiència. Em sento molt orgullós de com hem treballat, del que hem fet i del que vindrà després de la nostra gestió.

Quins projectes són per tu els més importants que heu fet?

En aquesta legislatura no ens hem dedicat a fer projectes de grans inversions, però sí millores i reformes a lo que ja teníem, perquè així vam dir que ho faríem. Com per exemple la millora de la piscina, de l’escola, del vestuari del camp de futbol, de camins, de la via pública, dels contenidors, del cementiri o la retirada dels ferros de la façana del museu, entre d’altres. Hem comprat i pagat el local de la cooperativa situat a la Plaça de l’Ajuntament, per un preu de 140.000€, pel qual tenim concedida una subvenció de 109.000€ per la seva reforma (obra prevista en la propera legislatura). També deixem aprovat i adjudicat: el contracte per la substitució de les lluminàries del Priorat de Banyeres per unes de leds, obra per la que ja disposem de la totalitat dels diners, i el contracte de substitució del sostre i entrades del centre cívic de Banyeres per un valor de més de 60.000€ del que també disposem del seu finançament. Volem destacar que tot això es fa sense demanar cap crèdit. Però si fos un projecte la cancel·lació dels més de 1.160.000€ del deute que ens vam trobar quan vam entrar a l’ajuntament, diria que aquest és el més important que hem dut a terme.

Quins són els projectes més importants que portareu a terme en cas que us donin el suport majoritari?

El Centre de Dia, una nova escola bressol, la implantació de càmeres de videovigilància, un transport dins el terme municipal o activar el nostre únic polígon industrial, són algunes de les nostres propostes.

Com definiries la vostra acció de govern en aquesta legislatura?

La nostra acció de govern va passar per un primer pacte tripartit , però aquest es va trencar un cop el PSC va acabar la seva alcaldia d’un any. A partir d’aquí i amb el compromís cap el poble, vàrem passar a governar l’actual equip de govern BNY-ICV, on hem governat per primer cop en el nostre municipi en minoria. Però ho hem aconseguit.

Perquè demanes el vot als Banyerencs i Banyerenques?

Perquè hem treballat i endreçat el nostre municipi, no hem apujat cap impost, hem cancel·lat el deute i tenim tresoreria. Ara no volem que entri un altre govern que ens pot deixar igual o pitjor que com vàrem entrar. Demanem el vot, perquè qui ens coneix de veritat sap que som treballadors, responsables i que ens estimem el nostre poble per sobre dels interessos personals.