Els treballadors de Saint Gobain desbloquegen l’accés als magatzems de Bellvei

Reclamen la retirada de l'ERE per poder negociar "sense la pressió dels 30 dies"

Un camió carregant al centre logístic de Saint Gobain a Bellvei. ACN

La direcció i el comitè d’empresa de Saint Gobain es reuniran d’urgència aquest diumenge a petició dels treballadors per negociar la retirada de l’ERO que afecta a més d’un centenar de treballadors de la divisió Glass. La trobada ha estat possible gràcies la retirada provisional del bloqueig de les naus d’emmagatzemament que la companyia té al polígon industrial de Bellvei i que va començar divendres.

Durant aquests tres dies, treballadors de la companyia han aparcat els seus vehicles als accessos de les naus impedint que els camions poguessin carregar material. Un cop pactada la reunió, els treballadors han permès l’entrada de tres camions quan de mitjana se’n carreguen una desena.

José Alberto Garcia, president del comitè d’empresa, explica a l’ACN que gràcies a la pressió exercida amb el bloqueig de les naus logístiques han aconseguit “arrencar” una reunió que no estava prevista i que els ha de servir per “guanyar temps”. El comitè considera que 30 dies són pocs per negociar el futur de 122 famílies i que en la reunió d’aquest diumenge volen aconseguir una ampliació d’aquest termini.

De la seva banda, fonts de l’empresa, que han confirmat la celebració de la trobada, lamenten que el bloqueig dels magatzems “posa en perill” empreses que res tenen a veure amb el conflicte laboral de Glass com ara Seat, Opel o Mercedes i que “posen en perill” la negociació de l’ERO.